Google svoje aplikácie neustále vylepšuje.

Na kvalitnom televízore si obsah z YouTube vychutnáte oveľa lepšie, ako na malých displejoch smartfónov alebo tabletov. V jednej oblasti pritom táto forma sledovania zaostáva. Ani zďaleka nie je na ovládanie tak pohodlná, ako je tomu v prípade mobilnej platformy.

Nešťastie Google ani v tejto oblasti nezaháľa a pripravil niekoľko nástrojov a vylepšení, ktoré sledovanie na televízoroch zjednodušuje. Pozrime sa teda na tie najzaujímavejšie novinky. Portál AndroidPolice informuje, že pri novom spôsobe prihlasovania už nebude potrebné zadávať konto a heslo pomocou ťažkopádnej klávesnice na obrazovke televízora.

Pokiaľ chcete túto funkciu používať, je potrebné, aby vaše zariadenia – televízor a smartfón – boli pripojené k rovnakej Wi-Fi sieti. Následne je možné pokračovať v procese prihlasovania otvorením aplikácie YouTube v smartfóne. Tento postup samozrejme funguje aj v prípade, že vlastníte iPhone, čím si celý proces prihlasovania zrýchlite a zjednodušíte.

Ďalšou novinkou je zobrazovanie indikátora kvality prehrávania od SD, HD, 4K až po 8K. Už tak nebudete musieť kontrolovať, či sa video prehráva v požadovanej kvalite. Google informuje, že zrkadlenie z telefónu teraz dokonca ponúka rovnaký zážitok, aký ponúka YouTube pre televízory.

Zmeny sa dostali aj do sekcie titulkov. Aktuálne je už možné upraviť celý rad nastavení, od písma a jeho veľkosti až po farbu pozadia a okna. Všetko je možné spravovať priamo pri prehrávaní videa. Google dokonca vylepšil možnosti prehrávanie hudby, a pripravil aj lepšiu obnovu prehrávania pri strate siete.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.