Zobrazuje sa vám v YouTube príliš veľa videí, o ktoré nemáte záujem?

Google má riešenie a dáva používateľom väčšiu kontrolu nad obsahom, ktorý chcú sledovať. S obrovským množstvom videí, snáď na každú tému od výmyslu sveta sa neraz stáva, že vo veľkej miere sa môže na domovskej stránke služby YouTube zobrazovať aj veľké množstvo obsahu, o ktorý nemá divák záujem. No aj napriek tomu sa zobrazuje medzi obľúbenými kanálmi, ktoré odoberá. Platforma sa vždy snažila ponúkať také videá, pri ktorých je aspoň malá šanca, že na ne používateľ klikne. Teraz chce dať spoločnosť používateľom viac voľnosti pri výbere obsahu.

Google pred pár hodinami predstavil zopár nových spôsobov, ako si domovskú stránku ešte viac prispôsobiť. Anglicky hovoriacim používateľom (zatiaľ) aplikácie YouTube pre Android sa začnú zobrazovať tlačidlá na domovskej obrazovke a v “Odporúčaných ďalších” videách. Tie dávajú možnosť zúžiť návrhy presne podľa tém a kanálov, o ktoré má používateľ záujem. Tieto filtre budú neskôr dostupné aj pre iOS a PC. 

Počnúc dnešným dňom v operačnom systéme Android a iOS je možné odstaviť všetky odporúčania z vybraných kanálov a to kliknutím na “trojbodku” pod náhľadom videa a následným zvolením „Neodporúčať kanál“. Videá je možné označiť za dlhodobo nezaujímavé. Táto možnosť bude čoskoro dostupná aj pre PC.

Zdroj: YouTubeBlog

Prečítajte si aj:

Nové fitness hodinky Polar vynikajú skvelou výdržou batérie a špičkovými funkciami sledovania zdravia

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.