Videoslužba YouTube čoskoro aktualizuje svoje aplikácie aj logo. Pri prehrávaní vertikálneho videa sa už nezobrazia čierne pruhy po stranách. Zmeny prichádzajú ako súčasť väčšieho redizajnu, ktorý tiež prináša nové funkcie na webových stránkach YouTube, ako aj aktualizované logo.

Nová vertikálna podpora videa pribudne do aplikácie YouTube čoskoro,  no vizuálne zmeny (logo, písma a iné grafické prvky) sa aktualizujú v najnovšom update.

Po novom sa prehrávač videí aplikácie automaticky prispôsobí veľkosti videa, ktoré sledujete. Znamená to, že vertikálne natočené videá budú vyzerať skôr ako tie, ktoré poznáte zo Snapchatu, alebo Instastories. Napriek tomu, že YouTube mal takúto aktualizáciu priniesť už pred rokmi, ide stále o vítanú novinku pre každého, kto túto službu aktívne používa.

Vertikálne prehrávané vidá pribudnú do aplikácie čoskoro

Ďalšie funkcie, ktoré pribudnú do aplikácie sú:
– možnosť zmeniť rýchlosť prehrávania videa,
– nové navigačné gestá, ktoré vám umožnia prejsť na ďalšie video tak, že prejdete cez obrazovku (stále pôjde však o testovaciu prevádzku)
– nové logo
– nová ikona aplikácie YouTube

Nové logo nie je obrovský odklon od predchádzajúceho dizajnu. Používa rovnakú čiernu, bielu a červenú farebnú schému, aj keď písmená sú teraz bližšie. K dispozícii je aj nová ikona, ktorá je teraz pred logom.

Zmeny sa udejú aj na samotnej webovej stránke YouTube.com, ktorá bude viac používať material dizajn a prinesie aj tmavú tému, pre nočné prezeranie videí.

Zdroj: Mashable.com

Značky: