YouTube sa v poslednej dobe spája s blokovaním reklám a obsahom nevhodným pre mladistvých.

O platforme YouTube, ktorá slúži najmä na prehrávanie hudby a videí, sa v poslednej dobe hovorí na každom rohu. Dôvodom sú najmä nové pravidlá spojené s blokovaním reklám, resp. jeho zákazom. Platforma vlastnená Googlom však teraz bojuje aj s inými problémami, ktoré sa neprekvapivo týkajú práve reklám. Poslednou dobou sa totiž objavujú medzi videami reklamy s obsahom pre dospelých.

Jedna z takýchto reklám sa medzi videami objavila aj pred dvoma týždňami, kedy YouTube okamžite zakročil. Reklama obsahovala pornografický obsah, ktorý sa jemne zobrazoval pri klasickej reklame. S obrazom však prišiel aj zvuk, pričom k takejto reklame sa mohol dostať ktokoľvek. Po niekoľkých dňoch sa ale situácia opakovala.

YouTube sa potýka s nevhodnými reklamami

Mnohí si myslia, že nevhodné reklamy v rámci YouTube sú odpoveďou práve na zákaz blokovania reklám v platforme. Na internete sa totiž nachádza mnoho škodoradostných používateľov, ktorým sa zmena v oblasti blokovania reklám nepáči. Za predplatné YouTube Premium nie sú ochotní zaplatiť a oveľa radšej by zainvestovali do lepšieho blokátora reklám.

youtube logo na smartfoneZdroj: freestocks.org

Keďže však YouTube núti používateľov bez prémiového predplatného pozerať medzi videami reklamy, práve táto skupina používateľov sa rozhodla, že to platforme skomplikuje. Výsledkom sú tieto nevhodné reklamy, ktoré sa objavujú čoraz častejšie. Google s nimi však už bojuje a pracuje na ich odstraňovaní. Okrem toho trestá aj používateľov, ktorí reklamy do platformy dostali.

Google vydal aj oficiálne vyjadrenie

Bojovať proti takýmto reklamám nie je jednoduché. Bez nahlásenia ich totiž aktuálne algoritmy Googlu odhaľujú len ťažko, keďže sa len jemne zobrazujú cez inú reklamu. Google sa však vyjadril k situácii a zdá sa, že čoskoro bude boj proti reklamám úspešný vo väčšej miere.

Používatelia so zlým zámerom niekedy zahmlievajú obsah, ktorý porušuje naše pravidlá, aby sa vyhli odhaleniu. Aby sme tomu zabránili, veľa investujeme do presadzovania našich pravidiel a neustále monitorujeme našu sieť, či nie je zneužitá. Príslušnú reklamu sme odstránili z dôvodu porušenia našich pravidiel týkajúcich sa sexuálne explicitného obsahu a v súlade s našimi pravidlami sme podnikli kroky proti súvisiacemu účtu.

Google teda pracuje na tom, aby sa na YouTube tieto reklamy vedeli odhaliť rýchlejšie a jednoduchšie. Koľko takých reklám sa ale ešte dovtedy objaví nevieme povedať.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.