Dostupný je pre Android a iOS zariadenia.

Zdá sa, že Google začína uvoľňovať aktualizácie, ktoré celkom výrazne menia dizajn najznámejších aplikácií. Po Prekladači a pripravovanej zmene Gmailu pre web, zmena dorazila aj do full-screen prehrávača videí v systémoch iOS a Android. 

Podľa dostupných informácií to vyzerá tak, že zmena je na strane servera, čiže pre získanie nového dizajnu nie je potrebná žiadna konkrétna verzia aplikácie YouTube. To, že už máte novú verziu dostupnú, zistíte veľmi jednoducho. V ľavej časti obrazovky bude v jej spodnej časti zobrazený rad ikon – páči sa mi a nepáči sa mi, ako aj rýchly prechod na komentáre, uloženie do zoznamu a tlačidlo pre zdieľanie.

YouTube fullscreen Zdroj: TOUCHIT
Nový dizajn prehrávača YouTube v systéme Android

Na pravej strane sa nachádza karta ďalšie videá, ktorá zobrazuje odporúčaný obsah. Hudobné videá dostali aj kartu s novými ovládacími prvkami, ktoré sa zobrazujú v strede spodnej časti obrazovky.

Novinku sme vyskúšali aj u nás v redakcii na smartfóne s Androidom 11. Verzia aplikácie je 17.03.35. Keďže zmeny nastali iba po dizajnovej stránke, tak po tej funkčnej zostáva všetko po starom. Funkcia „nepáči sa mi“ tak stále nezobrazuje počet „dislikov„, ale ku tvorcovi obsahu sa ich počet stále dostane, aby získal čo najpresnejšiu spätnú väzbu od divákov jeho kanála.

Nové ovládacie prvky ponúkajú okrem moderného dizajnu aj lepší prístupnosť a flexibilitu pri sledovaní obsahu v režime celej obrazovky. Pokiaľ novú verziu prehrávača ešte nemáte, je potrebné počkať zopár dní. Určite ho čoskoro získate.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.