Na návrhy videí budete potrebovať účet, inak bude vaša domovská obrazovka v YouTube prázdna.

Už dávnejšie sa rozprávalo o tom, že YouTube plánuje väčšie zmeny týkajúce sa používateľského zážitku. Okrem viacerých nových funkcií, zákazu používania blokátorov reklám a tiež zmenšenia tlačidla na preskočenie reklamy prišiel s ďalšou novinkou. Doteraz totiž mohol zobrazovať návrhy videí aj bez toho, aby ste mali vytvorený účet alebo prepojený účet so službou YouTube. Teraz však prichádza nie príliš vítaná zmena do praxe.

O tom, že YouTube má prísť s takouto zmenou, sme vedeli dlhšie. Teraz však prázdna domovská obrazovka prichádza do praxe a návštevníci platformy bez účtu nebudú mať k dispozícii návrhy. Nepríjemné situácie tak môžu nastať napríklad na zdieľaných počítačoch, kde nemáte prihlásený Google účet, teda napríklad v práci či škole.

YouTube je už bez návrhov

Ak patríte medzi pravidelných návštevníkov platformy YouTube, pravdepodobne máte prepojený váš Google účet s touto platformou. Nie všade to však musí byť samozrejmosťou, najmä teda v prípade zdieľaných počítačov. Ako sme už uviedli, možno radi využívate túto platformu aj v škole či práci, kde máte zdieľané počítače s vlastným kontom. Tu ale nemusíte mať prepojený váš Google účet s YouTube, čím sa pre vás stane domovská obrazovka prázdna.

YouTube domovská obrazovka bez účtuZdroj: TOUCHIT
YouTube domovská obrazovka bez účtu

YouTube túto novinku postupne implementuje medzi prvých návštevníkov a postupne by sa k prázdnej domovskej obrazovke pri návšteve platformy bez účtu mali dostať všetci. Niekomu to však môže vyhovovať, keďže na neho nebudú vyskakovať nerelevantné videá, ktoré ho len obťažujú.

Známa platforma pri zavádzaní tohto kroku argumentuje tým, že návrhy videí nemá z čoho vytvárať, ak s ňou nemáte prepojený účet Google. YouTube teda nemá informácie, na základe ktorých by vás informoval o nových alebo relevantných videách, preto vaša domovská obrazovka môže byť prázdna. Ako však vyplýva z upozornenia, ktoré platforma zobrazuje, po čase by sa vám mali vytvoriť návrhy aj bez účtu Google.

Zdroj: andro4all.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.