Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

+ Dopravca začal od začiatku júla jazdiť do francúzskeho mesta Marseille, cestou zastavuje v Rakúsku aj Švajčiarsku

+ Bolo obnovené spojenie medzi Bratislavou a Antverpami, autobusy cestou zastavujú vo Viedni, v piatich nemeckých mestách, Štrasburgu, v meste Méty, v Luxemburgu a Bruseli

+ Priame autobusy FlixBusu takisto jazdia dvakrát týždenne medzi Bratislavou a Rumunskom

+ Z Bratislavy FlixBus zvyšuje počet spojov medzi hlavným mestom a Poľskom aj Maďarskom

Dopravca obnovil na začiatku júla priame spojenie hneď do niekoľkých krajín. Päťkrát týždenne sa dá nočnými linkami dostať do Lyonu alebo Marseille vo Francúzsku a do Zurichu, Bernu, Lausanne a Ženevy vo Švajčiarsku. Priame spoje prepoja Bratislavu každý deň aj s niekoľkými nemeckými mestami, francúzskym Štrasburgom a mestom Méty, Luxemburskom aj Belgickom. Na začiatku júla dopravca rovnako obnovil priame spojenie medzi Slovenskom, Rumunskom a Nemeckom. Od 3. júla je tak možné dvakrát týždenne cestovať z Bratislavy do Bukurešti a Ploješti.

Päťkrát týždenne sa cestujúci z Bratislavy môžu dostať do Francúzska, Švajčiarska a Rakúska, dopravca na začiatku júla obnovil priame nočné spojenie do francúzskeho mesta Marseille.  Cestujúci môžu počítať s odjazdom z Bratislavy od stredy do nedele o 22.10 a s príjazdom do cieľovej stanice v Marseille o 20.35. Autobus cestou zastaví v rakúskom Innsbrucku, švajčiarskom Zurichu, Berne, Lausanne a Ženeve a vo Francúzsku potom ešte v Lyone. Na spiatočnú cestu autobusy vyrážajú od piatku do utorka o 9.00 z Marseille, o 19.45 z Zurichu a o 23.40 z Inssbrucku, s príchodom do Bratislavy o 6.55 ráno.

K obnoveniu spojov došlo aj medzi belgickými Antverpami a Bratislavou, autobusy sú na trase každý deň. Z Bratislavy autobusy odchádzajú o 10:30, do cieľovej stanice v Antverpách prichádzajú ďalší deň o 7:55. Po ceste sú naplánované zaujímavé zastávky v mestách Viedeň, Mníchov, Augsburg, Ulm, Štutgart, Karlsruhe, Štrasburg, Méty, Luxemburg a Brusel. Z Antverp na Slovensko zase spoje vyrážajú každý deň o 22:05 s príjazdom do Bratislavy o 18:50.

Dopravca obnovil aj spojenie do Rumunska, ktoré však zatiaľ nie je na mape Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky označené ako zelená krajina. Z Bratislavy odchádzajú autobusy každý pondelok a utorok o 01.50 a do konečnej stanice v Bukurešti dorazia o 21.15. Odjazdy smerom späť na Slovensko sú z Bukurešte naplánované každý týždeň v piatok a sobotu  o 03.45 ráno s príjazdom do Bratislavy o 23.05 večer. Spoje cestou zastavujú aj v Budapešti a ďalej pokračujú do Brna, Prahy, Drážďan, Berlína, Hannoveru, Brém a Hamburgu.

„Vidíme, že o medzinárodné cestovanie rastie záujem, a tak s radosťou oznamujeme ďalšie obnovené zastávky v našej sieti. Z Bratislavy je tak opäť možné našimi autobusmi vyraziť všetkými možnými smermi do zahraničných destinácií,“ uvádza zástupkyňa spoločnosti FlixBus Jitka Schmiegerová.

Zo stredného Slovenska denne do Krakova, Záhrebu aj k Balatonu

Začiatkom júla obnovil FlixBus aj ďalšie priame spoje do zahraničia zo stredného Slovenska. Denne je možné cestovať z Ružomberku, Donovalov, Banskej Bystrice a Zvolena do Budapešti, Siófoku pri maďarskom jazere Balaton, Záhrebu a do Krakova. Do Budapešti a Záhrebu autobusy odchádzajú z Ružomberku o 10.55, z Donovalov o 11.25, z Banskej Bystrice o 12.00 a zo Zvolena o 12.25. Smerom do poľského Krakova potom zo Zvolena o 16.15, Banskej Bystrice o 16.40, Donovalov o 17.10 a z Ružomberku o 17.45. Ponuku všetkých spojov v sieti FlixBusu nájdete na webových stránkach dopravcu.

Spojenie do Maďarska a Poľska pribudlo takisto z hlavného mesta, niekoľkokrát denne sa dá zelenými autobusmi dostať do Budapešti, Krakova alebo napríklad Vroclavy.

Preventívne bezpečnostné opatrenia na palubách autobusov FlixBus

Na palubách zelených autobusov stále platia bezpečnostné opatrenia, v rámci ktorých je potrebné cestovať s rúškom a pred nástupom na palubu si dezinfikovať ruky.

„Našou prioritou zostáva bezpečnosť zákazníkov i vodičov. Bezpečnostné predpisy preto platia naprieč celou sieťou našich autobusových spojov, vrátane ciest do zahraničia,“ pripomína zástupkyňa spoločnosti FlixBus Jitka Schmiegerová. Tie sa týkajú zvýšenej prevencie, hygieny, dezinfekcie priestorov autobusu, dezinfekcie určenej pre cestujúcich a vodičov, ochranných pomôcok a zmien pri nástupe a výstupe aj odbavení.

Značky: