Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sharp Electronics CEE spustila kampaň prostredníctvom sociálnych médií a e-mailov s názvom #PrintSafely, ktorá je zameraná na jej firemných zákazníkov.

Cieľom kampane je zvýšiť povedomie o dnešnej technológii tlačiarní. Z moderných MFZ sa vyvinuli komplexné a výkonné sieťové zariadenia s rovnakými zraniteľnosťami, aké majú počítače v sieti. Zákazníci by mali vedieť, ako majú chrániť svoje dáta na všetkých svojich koncových bodoch.

Každý rok sú v strednej a východnej Európe hlásené úniky citlivých dát, keď sa tlačiarne vyhadzujú bez vymazania dát z ich pevných diskov. Tieto incidenty považujú mnohí experti za problém typický pre mladšie trhy, ako je Poľsko, Maďarsko, Česká republika a Slovensko. V uplynulých mesiacoch sa však preukázalo, že ochrana dát v tlačiarni je celosvetový problém. Na jar tohto roku, 59 tlačiarní na univerzite Northeastern University v Bostone náhle vytlačilo rasistickú literatúru, ktorá je súčasťou vlny incidentov tlačiarní s nevyžiadanou poštou hlásených v Northeasterne a mnohých ďalších amerických kampusoch.

„Každý, kto rozumie dnešnej technológii tlačiarní, vie, že moderné MFZ sa v ničom nelíšia od obyčajných počítačov, pokiaľ ide o ochranu dát. Ľudia často zabúdajú, že MFZ majú pevné disky, porty USB a fungujú v rámci firemnej siete alebo sa pripájajú do cloudových služieb. Všetky tieto aspekty ich robia zraniteľnými a naším cieľom je zvýšiť informovanosť zákazníkov,“ povedal Tomasz Wieczorek, Solutions Product Manager, Sharp Electronics CEE.

Na zmiernenie rizika kompromitácie citlivých dát je možné vykonať rôzne akcie. MFZ Sharp používajú pokročilú technológiu šifrovania, ktorá zaisťuje, že pevný disk sa nikdy nedá použiť v inom zariadení ako je to, na ktorom bol pôvodne zašifrovaný. Tiež sa odporúča na konci pracovného dňa prepísanie pevného disku (nie vymazanie). Keď „vymažete“ dátový súbor z pevného disku, dáta, ktoré sú asociované s tým súborom sa v skutočnosti nevymažú. Tieto dáta zostanú na pevnom disku a je možné ich znovu získať. Prepísaním pevného disku aktívne prepíšete dáta vymazanej úlohy, čím zabránite, aby niekto znovu získal pôvodné informácie.

„V spoločnosti Sharp rozumieme skutočnému významu informačnej bezpečnosti v sieťach informačných a komunikačných technológií a preto venujeme špeciálnu pozornosť riešeniam, ktoré chránia pracovný postup s dokumentmi. Všetky sieťové komunikácie so zariadením sú šifrované pomocou bezpečného protokolu SSL / IPsec. Je možné tiež filtrovať adresy IP a/alebo adresy MAC na obmedzenie prístupu k MFZ od sieťových používateľov,“ povedal Szymon Trela, Product Manager, Sharp Electronics CEE.

S rastúcou popularitou cloudových služieb a pracovného modelu, pri ktorom si každý prinesie svoje vlastné zariadenie sa stalo veľmi dôležité dôkladne dozrieť aj na cloud. Kancelária Cloud Portal Office spoločnosti Sharp bola vytvorená s dôrazom na bezpečnosť. Dokonca ani spoločnosť Amazon, ktorá poskytuje servery pre kanceláriu Sharp Cloud Portal Office, nepozná kľúč. Zákaznícke dáta sú šifrované tak, že aj v najhoršom prípade je nemožné čokoľvek prečítať, dokonca ani z fyzických diskov. Spoločnosť Amazon nemôže poskytovať prístup k dátam našich používateľov v čitateľnej podobe.

Značky: