Panasonic uvádza na slovenský trh bezdrôtový Smart Home systém.

Jeho cieľom je poskytnúť zákazníkom možnosť vzdialene kontrolovať svoj domov či majetok, ako aj zjednodušiť každodenné činnosti. So systémom Panasonic Smart Home môžete všetko skontrolovať rýchlo a ľahko priamo zo svojho smartfónu alebo tabletu.

Inovatívny systém predstavuje jednoduchý spôsob pre každého, kto chce prepojiť inteligentné zariadenia, ako kamery, senzory či zásuvky a ovládať ich z jednej aplikácie. Panasonic Smart Home na to využíva technológiu DECT ULE, ktorou pripojí zariadenie k domácemu hubu rýchlym párovaním, a to hneď po stlačení jediného tlačidla.

Po pripojení k domácemu hubu môžete zapínať a vypínať spárované inteligentné zariadenia a využívať kamery umožňujúce obojsmernú komunikáciu napríklad na navigáciu kuriérov alebo monitorovanie dieťaťa, ktoré v prípade potreby upokojíte hlasom či uspávankou nahranou priamo v zariadení.

Panasonic-smart_home_system_2_web2016_3_nowat

Súčasťou systému sú tiež pohybové senzory, ktoré môžu byť použité pre automatizáciu osvetlenia, s využitím pravidiel vytvorených v systémovej aplikácii. Pravidlá môžu byť nastavené v rámci „domácich“ a „vonkajších“ profilov. Je teda len na vás, či sa rozhodnete, aby sa svetlá zapínali len pri otvorení dverí, alebo aj v iných prípadoch z dôvodu bezpečnosti . Systém Smart Home si môžete zostaviť presne podľa vašich potrieb.

Použitá Panasonic DECT ULE technológia tvorí pomocou vybraných komponentov jednu z najbezpečnejších sietí na trhu. Bezdrôtová technológia DECT s technológiou 2,4 GHz FHSS má dlhší dosah ako Wi-Fi, ľahko sa inštaluje aj vo vzdialených lokalitách a nezobrazuje sa pri tradičnom skenovaní WiFi sietí. Vďaka dosahu môžu byť inteligentné zariadenia použité aj pre detekciu vstupu do prístavieb, kôlní a garáží.

Panasonic Smart Home network bude dostupný v troch baleniach:

  • Home Safety Starter Kit obsahuje domáci hub, okenný senzor a pohybový senzor
  • Home Safety Starter Plus Kit zahŕňa domáci hub, sirénu, okenný senzor a pohybový senzor
  • Home Monitoring and Control Kit zasa pozostáva z domáceho hubu, dvoch vonkajších kamier s dostupnosťou koncom júna 2016)

Ďalšími komponentami, ktoré je možné dokúpiť, sú vonkajšia kamera, digitálny bezdrôtový telefón, senzor úniku vody, senzor rozbitia skla, prístupová klávesnica, ovládač na kľúče či záložné batérie.

Ashampoo_Snap_2016.05.24_14h56m58s_001__web2016_3_nowat