Ústrednou témou prezentácie Sony na výstave CES je podpora kreativity prostredníctvom nových technológií.

Sony ako kreatívna zábavná spoločnosť vždy považovala ľudí za stredobod kreativity, a tak je vytvorený aj stánok tejto spoločnosti.

Hlavné vystavené exponáty

Nové produkčné príležitosti prostredníctvom inovatívnych technológií

Sony predstavilo systém Torchlight ako vizualizačný priestor s technológiami spoločností skupiny Sony v spolupráci s Unreal Engine spoločnosti Epic Games. Torchlight umožňuje filmárom vytvárať digitálne scény ešte pred hlavným nakrúcaním. Všetko v praktickom virtuálnom prostredí s využitím Unreal Engine a virtuálnych kamier, vrátane súpravy virtuálnych produkčných nástrojov, ktoré plynule prepájajú virtuálne prostredie s produkciou na pľaci s využitím digitálnej filmovej kamery Sony VENICE. Okrem toho budú mať tvorcovia prístup k rôznym patentovaným technológiám Sony vrátane mobilného systému snímania pohybu „mocopi“.

Virtuálna produkcia filmov podľa Sony
Virtuálna produkcia filmov podľa Sony

Budúcnosť tvorby obsahu – virtuálna produkcia

Sony podporuje rozvoj virtuálnej produkcie (Virtual Production), novej formy tvorby obsahu, a to od technologického vývoja až po poskytovanie produkčných riešení. V tejto oblasti spoločnosť Sony kombinuje pokrok v zobrazovaní, snímaní a zobrazovacích technológiách a využíva vykresľovanie v reálnom čase pomocou herných enginov. Spoločnosti Pixomondo, Sony PCL a SPE poskytujú komplexné kreatívne služby a scénickú infraštruktúru po celom svete, aby pokryli celý výrobný proces, od predprodukcie, cez nakrúcanie na pľaci s využitím virtuálnej produkcie až po postprodukciu.

Zapojenie fanúšikov: Vďaka integrácii reálnych a virtuálnych zážitkov

Spoločnosť Sony Interactive Entertainment predstavuje najnovší rad hardvéru PlayStation 5, ktorý zahŕňa inovatívne produkty, ako je nová konzola PlayStation 5 v menšom prevedení, ovládač PlayStation PortalTM, bezdrôtové slúchadlá Pulse Explore, ovládač Access a pripravovaná bezdrôtová náhlavná súprava Pulse Elite. Sony tiež predstavilo kolekciu štýlových kovových krytov na konzolu PS5 Deep Earth a bezdrôtové ovládače DualSense. Návštevníci si v stánku môžu vyskúšať Gran Turismo 7 na PS5 a PlayStationVR2 (PS VR2) v pohlcujúcich závodných boxoch a tiež si pozrieť úplne nový režim No Return v hre The Last of UsTM Part II Remastered od Naughty Dog, ktorá vychádza 19. januára.

Virtuálni fanúšikovia pred štadiónom Etihad
Virtuálni fanúšikovia pred štadiónom Etihad

Nové zapojenie fanúšikov s pomocou technológií a zábavy

Sony rozvíja iniciatívy zamerané na zapojenie športových fanúšikov. Spoločne s futbalovým klubom Manchester City v súčasnosti Sony uskutočňuje testovanie konceptu, ktorého cieľom je poskytovať nové služby, ktoré vytvoria globálnu online komunitu fanúšikov. Beta verzia služby bude pre fanúšikov spustená neskôr v tomto roku. Uzavreté testovanie už začalo a fanúšikov projekt zaujal a nadchol. V stánku si návštevníci môžu pozrieť nový obsah z virtuálneho štadióna Etihad a zapojiť sa do zážitkov a zdieľať svoju vášeň pre tím a hráčov.

Zábava s virtuálnymi fanúšikmi
Zábava s virtuálnymi fanúšikmi

Divízie spoločnosti Sony zamerané na šport predstavujú spoločné iniciatívy s niekoľkými významnými športovými spoločnosťami po celom svete, ktoré spájajú optické sledovanie Hawk-Eye Innovations, technológiu vizualizácie dát Beyond Sports a odborné znalosti spoločnosti Pulselive v oblasti zapojenia fanúšikov, aby vytvorili nové zážitky pre fanúšikov zamerané na rôznorodé publikum, vrátane mladších generácií.

Hudobné zážitky novej generácie

Sony Music vytvára nové príležitosti pre umelcov, ako prostredníctvom herných platforiem a ďalších prostredí určených pre zábavu rozšíriť ich kontakt s fanúšikmi s využitím technológií tvorby na hernom engine a technológií virtuálnej produkcie. Návštevníci stánku si môžu vyskúšať tri aplikácie novej generácie pohlcujúcich hudobných zážitkov. Expozícia predstaví využitie virtuálnych produkčných možností Sony a Unreal Editor for Fortnite (UEFN) od Epic Games pri tvorbe videoklipu k skladbe „Jericho“ od umelkyne Iniko z Columbia Records a tiež Journey Through Jericho, sprievodného ostrova Fortnite založeného na tomto videu. Návštevníci stánku si budú môcť vyskúšať aj Nitewave, nový ostrov pre Fortnite zameraný na hudbu, ktorý bol vytvorený s pomocou UEFN. Okrem toho si budú môcť zahrať AVNU: Where Music Meets, hudobnú destináciu pre Roblox zameranú na hranie hier súvisiacich s hudbou, výzvy a zbieranie virtuálneho tovaru s hudbou od talentov Sony Music vrátane Paula Russella, umelca z Arista Records.

Sony Pictures Virtual Reality

Sony Pictures Virtual Reality predstavuje svoju najnovšiu multiplatformovú VR hru Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord, rozšírenie sveta obľúbených Krotiteľov duchov. V rámci expozície sa predstaví technológia sledovania očí a spätná väzba headsetu PS VR2, najnovšej generácie náhlavnej súpravy pre virtuálnu realitu PS5, spolu s adaptívnymi spúšťačmi ovládača PS VR2 Sense. SPVR rozširuje využitie duševného vlastníctva spoločnosti SPE tým, že poskytuje pohlcujúcu zábavu prostredníctvom výroby a distribúcie VR hier a zážitkov po celom svete na všetkých spotrebiteľských kanáloch, vrátane zábavy v domácnostiach a na najrôznejších miestach.

Pútavé rozprávanie príbehov: Vytváranie vizuálnych zážitkov, ktoré rozširujú IP v reálnom svete prostredníctvom zábavy založenej na lokácii

V snahe  poskytnúť tvorcom nové možnosti vyjadrenia a rozšíriť hodnotu duševného vlastníctva, spoločnosť Sony podporuje Proof of Concept pre pohlcujúce zážitky, ktorý využíva jej snímacie a interaktívne technológie prostredníctvom spolupráce v rámci celej skupiny. Počas tejto ukážky si návštevníci môžu vyskúšať pohlcujúci svet Krotiteľov duchov s využitím haptickej technológie Sony, snímania pohybu bez markerov a mobilného systému snímania pohybu „mocopi“.

Okrem toho sa spoločnosť SPE zameriava na zábavu v rôznych lokalitách po celom svete, vrátane thajského parku Columbia Pictures Aquaverse, ktorý bol televíznou spoločnosťou CNN vybraný ako jeden z najlepších nových zábavných parkov na svete. CES predstavuje video z týchto iniciatív, vrátane prvej vlastnej prevádzkovanej zábavnej destinácie Wonderverse, ktorú štúdio otvára v januári tohto roku v oblasti Chicaga.

Nové tvorivé priestory

„Safety Cocoon“ je koncept, ktorý má zvýšiť bezpečnosť vozidla tým, že sleduje priestor okolo vozidla v rozsahu 360 stupňov v rôznych situáciách každodennej prevádzky a umožňuje vodičovi včas reagovať a vyhnúť sa riziku. V stánku sa návštevníci môžu zoznámiť s rôznymi snímacími technológiami spoločnosti Sony, ktoré tento koncept pomáhajú realizovať. Prostredníctvom rozlíšenia a citlivosti, ktoré prekonávajú ľudské oko, si snímacie technológie spoločnosti Sony kladú za cieľ zvýšiť bezpečnosť tým, že budú slúžiť ako oči pre systém mobility a prispievať k poskytovaniu nových zážitkov z mobility.

Zdroj: CES, Sony

Prečítajte si tiež

Značky: