Stalo sa vám, že ste pri nahrávaní svojho akčného videa zmeškali niečo dôležité vo vašom okolí? Bežné akčné kamery dokážu snímať video z diania pred kamerou, no čo ak sa niečo zaujímavé deje aj za vami či vedľa vás? Revolúciu prináša kamera 360fly, ktorá dokáže zaznamenať všetko okolo vás!

360fly_1_nowatPredstavte si, že potrebujete svojim záberom dodať pohyb a nestačí vám len obyčajné statické snímanie kamerou ani keď je vybavená širokouhlou šošovkou. Súčasný trh vám veľa možností nedáva. Samozrejme, že nájdete niekoľko zariadení pár klikmi na webe  ale musíte byť pripravený buď na hlboké načrenie do vrecka alebo na technické obmedzenia,“ vysvetľuje Jozef Kalman, obchodný zástupca a distribútor kamery 360fly pre Slovensko a dodáva: „Potom je tu akčná kamera 360fly. Jej vývoj síce trval pár rokov, no na vyzretosti použitých technických riešení je to vidieť. Nie je to však vidieť na cene, ktorá zostáva konkurencieschopná a pohybuje sa na úrovni ostatných akčných kamier, ktoré ale nedisponujú možnosťou celokruhového záznamu.

360fly odolá aj nepriaznivému počasiu

360fly_4_nowat360fly je kompaktná kamera s guľovým telom s priemerom len 61mm, ktorá umožňuje celokruhové snímanie videa v rozsahu 360° horizontálne a 240° vertikálne pri rozlíšení 720p, čím prekonáva akúkoľvek konkurenciu. Kamera je sama o sebe (bez puzdra) vodotesná do hĺbky 35m (IP67), konštrukcia je odolná proti nárazom (pád z 1,5 metra) a telo je prachotesné. Hmotnosťou je jednou z najľahších kamier na trhu, keďže váži len 138 gramov. Výrobca tiež garantuje funkčnosť kamery pri vonkajších teplotách od -20°C do +40°C.

Ako to celé funguje?

Optická časť je založená na špeciálnom 8-segmentovom optickom člene (F=2.8, f=0.88mm), ktorý spolu s CMOS snímacím čipom zabezpečuje nadpriemerné výsledky pri snímaní videa a pri fotografovaní za rôznych svetelných podmienok. Rozlíšenie videa vo formáte H.264 je 1504 x 1504pixelov pri 29.97 obrázkoch za sekundu a  zornom poli 360° x 24 0°. Maximálne rozlíšenie pri fotografii je 9 Mpix. Pre správnu orientáciu snímaného foto a video záznamu pri spracovaní, má kamera zabudovaný trojosý gyroskop a akcelerometre. Samozrejmosťou pri akčnej kamere je tiež stabilizácia obrazu. Kamera má zabudovaný mikrofón, ktorý sníma audio v mono kvalite (48kHz, 64 kbps AAC). Pri potápaní s kamerou je nutné na mikrofón umiestniť krytku.

Akčná kamera 360fly disponuje pevnou vnútornou pamäťou o veľkosti 32 GB. Pre komunikáciu s kamerou, ovládanie snímania a postprocesing úpravy sú pripravené aplikácie pre mobilné platformy Android 4.3+ aj iOS 8+.  Samotné telo kamery obsahuje len jediné spoločné tlačidlo na zapnutie a vypnutie kamery a na spustenie/zastavenie záznamu. Stav kamery signalizuje 3-farebná LED dióda a zabudovaný vibračný motor.

Ovládajte kameru diaľkovo a editujte svoje nahrávky

Aplikácia slúži nielen ako hľadáčik pri fotografovaní alebo natáčaní videozáznamu, súčasne umožňuje diaľkovo ovládať funkcie kamery ako aj
editáciu zhotoveného 360° záznamu alebo fotografií. Tie je potom možné z aplikácie preniesť/zdieľať do väčšiny sociálnych sietí stlačením jediného tlačidla. Celokruhové video je možné v aplikácii prekonvertovať do štandardného formátu 16:9 alebo z neho vytvoriť celokruhové 360° fotografie. Navyše, kamera 360fly je tiež kompatibilná s Virtual Reality (VR) okuliarmi Google Cardboard a podobnými VR zariadeniami, čo umoňuje prezerať si videá v plnohodnotnom prostredí virtuálnej reality. Aplikácia je pre obe platformy bezplatná.

Pripojenie k externým zariadeniam je možné buď prostredníctvom USB 2.0 alebo bezdrôtovo cez Bluetooth Smart Device (BT LE) a Wi-Fi rozhranie (IEEE 802.11 b/g/n, 2.4GHz). Kamera má zabudovanú lítium-polymérovú batériu s kapacitou 1 600 mAh, čo postačuje na dvojhodinovú nepretržitú prevádzku. Dobíjať batériu je možné i priebežne z akéhokoľvek zdroja cez USB (napr. Powerbank). Dobitie na plnú kapacitu prúdom 1A trvá približne 2,5 hodiny.

Kamera je vybavená demontovateľným úchytom, ktorý je kompatibilný s väčšinou príslušenstva k iným akčným kamerám, takže v prípade, že už doma niektorú akčnú kameru máte, nie je potrebné dokupovať žiadne ďalšie príslušenstvo.

Revolučná akčná kamera 360fly sa dostane do slovenských obchodov v priebehu najbližších dní za cenu 499 eur.

Viac informácií sa dozviete na webe www.360fly.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.