Malé, ale účinné riešenie, ktoré je teraz dostupné pre všetkých.

Mapy Google sa stali veľmi výkonným a užitočným nástrojom pre všetkých cestovateľov. Umožňujú ukladať veľké množstvo údajov o navštívených miestach, avšak už aj vy ste sa možno dostali do bodu, že ich prostredie sa stalo neprehľadným. To všetko je spôsobené označovaním miest, ktoré zahlcovalo prostredie Máp. Našťastie Google do zoznamov aplikácie priniesol emotikony, ktoré umožňujú zoznamy označovať rôznymi ikonami, aby označené miesta boli ľahšie rozpoznateľné.

Pokiaľ radi cestujete, tak určite aj vy máte v zoznamoch Máp uložené veľké množstvo miest, ktorých značky zahltili mapu modrými bodkami. Týmto spôsobom sa Mapy v mobilných zariadeniach stali neprehľadnými, pretože je veľmi ťažké určiť, čo majú tieto modré bodky vyjadrovať. Teda aspoň na prvý pohľad.

Niektorí používatelia tak začali uložené zoznamy skrývať, aby v Mapách získali o niečo viac priestoru a lepšiu orientáciu. Portál AndroidAuthority informuje, že Mapy Google nedávno zaviedli jednoduchú aktualizáciu pre každého používateľa zoznamov, teda emotikony. Teraz môžete každému novému zoznamu v Mapách priradiť ikonu emotikonu ťuknutím na položky Nový zoznam > Upraviť ikonu. Aj keď na prvý pohľad ide o zanedbateľnú zmenu, tak emotikonom označený zoznam umožní lepšie vidieť napríklad nákupné centrá, reštaurácie, pekárne, cukrárne, kaviarne, úrady, múzeá alebo napríklad aj verejné toalety a pod. 

Takto označený zoznam bude jednoducho lepšie rozpoznateľný od ostatných, a vy sa budete v Mapách orientovať oveľa lepšie. Pokiaľ však svoje zoznamy nebudete chcieť označovať emotikonmi, tak na výber sú samozrejme aj tradičnejšie spôsoby označovania. Ide napríklad o farebné kruhy, štvorce alebo číslovky. 

Ikony zoznamov sú odteraz ľahko rozpoznateľné bez ohľadu na úroveň priblíženia mapy. Je totiž oveľa jednoduchšie pozerať sa na rôzne ikony, ako ťukať na každú modrú bodku, aby ste zistili, čo vyjadruje, alebo ju nemuseli priblížiť do takej miery, aby sa konečne zobrazil jej názov.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.