Prinášame zopár tipov a trikov pre tých, ktorí sa začínajú so smartfónom iba zoznamovať.

Určite ste sa stretli s tým, že vo vašom okolí sú ľudia, ktorým vyhráva zo smartfónu iba výrobcom prednastavená melódia, pričom by radi mali nastavenú aj svoju vlastnú. V pár riadkoch sa budeme venovať tomu, ako si nastaviť originálne zvonenie nielen celého smartfónu, ale aj ako priradiť obľúbenú skladbu konkrétnemu kontaktu a tak ho odlíšiť od ostatných.

V tipoch a trikoch Začíname s Androidom sme sa v minulej časti venovali obrázkom a tapetám. Teraz vám v pár jednoduchých krokoch pomôže s nastavením zvuku tak, aby váš smartfón hral presne „tak, ako vy pískate“.

Nastavenie zvonenia

V smartfóne si môžete okrem vlastnej melódie zvonenia nastaviť a vybrať aj z viacerých notifikačných zvukov. Keďže nadstavby Android zariadení sa môžu mierne od seba odlišovať, tak v niektorých bodoch postupu môže prichádzať k menším odlišnostiam v názvosloví. Snímky obrazovky sú vytvárané na Samsung Galaxy S9+.

Ako prvé budeme vyberať pre zvonenie skladby z pamäte prístroja, teda tie, ktoré výrobca predinštaloval.

Postup:

Nastavenia – Zvuky a vibrovanie (Zvuk) – Zvonenie – Zvonenie – Výber skladby – Hotovo

Nastavenie zvonenia Kontaktu

Postup:

Kontakty – Výber kontaktu – Podrobnosti kontaktu (Detaily) – Upraviť – Nastavenie zvonenia (Zvonenie) – Výber skladby – Uložiť kontakt – Hotovo

Nastavenie notifikačných oznámení

Postup:

Nastavenia – Zvuky a vibrovanie (Zvuk) – Zvuky oznámení – Výber zvuku – Hotovo

Nastavenie vlastnej skladby pre zvonenie

Pre jednotlivé nastavenia zvonení sa samozrejme dajú použiť aj iné, ako iba predinštalované skladby z pamäte smartfónu. V prípade nastavenia vlastnej skladby pre zvonenie je dostupná možnosť prehrávania skladby od začiatku alebo od vybranej časti, ktorú určí smartfón. Pre výber tejto funkcie je potrebné zapnúť Iba najlepšie časti (5. obrázok, napravo dole).

Postup:

Nastavenia – Zvuky a vibrovanie (Zvuk) – Zvonenie – Zvonenie – Pridať (+) – Výber skladby – Hotovo

Rýchle nastavenie hlasitosti zvonenia, oznámení a médií

Postup:

Nastavenia – Zvuky a vibrovanie (Zvuk) – Hlasitosti – Nastavenie požadovanej úrovne – Hotovo

K rýchlemu nastaveniu úrovne hlasitostí sa viete dostať aj stlačením tlačidiel na ich reguláciu. Po zobrazení celkovej hlasitosti zvonenia následne rozšírenú ponuku nastavenia hlasitostí otvoríte kliknutím na šípku napravo hore. Posunom prsta po jednotlivých úrovniach môžete rýchlo nastaviť požadovaný typ zvukového výstupu z hociktorej aplikácie (obrázok 4 a 5).

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako nastaviť pozadie, či zmeniť obrázok kontaktu?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.