Funkcia Vylepšenie videí je šikovný nástroj, ktorý dodá videám šťavu.

Okrem aplikácií tretích strán majú viaceré zariadenia od Samsungu zabudovanú funkciu, ktorú je možné použiť na vylepšenie mediálnych výstupov. To umožní vychutnať si pri prehrávaní jasnejšie a živšie farby a čistejší zvuk. Je pritom jedno, či video streamujete zo svojej obľúbenej platformy (YouTube, Netflix a pod.), alebo ho prehrávate z pamäte telefónu. Videá budú krajšie a živšie. 

Všetko, čo musíte spraviť, je povoliť funkciu v nastaveniach svojho smartfónu. Videá sa automaticky zvýraznia aj pri nízkom jase, ktorý je automaticky regulovaný systémom. Funkcia je praktická napríklad v prípade, že si chcete pozrieť video v tmavom prostredí a automatický jas je takmer na minime. Takto vylepšené video po spustení prehrávania automaticky zvýrazní a vy nemusíte manuálne zvyšovať jas, aby ste niečo videli. Všetko prebehne automaticky.

Priamo v nastaveniach funkcie si môžete vybrať, pre ktoré dostupné aplikácie má byť funkcia povolená. Pre nastavenie je potrebné postupovať podľa týchto krokov:

Nastavenia → Pokročilé funkcie → Vylepšovanie videí Povoľte funkciu Vyberte, pre ktoré aplikácie má byť funkcia dostupná

Prečítajte si aj:

Seriál článkov Začíname s Androidom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.