Huawei dnes predstavil vlajkovú loď P20 Pro, začíname s testovaním.

Huawei P20 Pro sľubuje revolúciu v mobilnom fotení. Portál DxOMark ho ohodnotil 109 bodmi, čo je o 10 bodov viac v porovnaní s Galaxy S9+. Novinka získala 114 bodov za fotografie a 98 bodov za video a tento výsledok zabezpečil jej trojitý fotoaparát, ktorý kombinuje 40 Mpx farebný senzor (f/1.8), 20 Mpx čiernobiely senzor (f/1.6) a 8 Mpx teleobjektív (f/2.4) s 3× optickým priblížením. Huawei však tvrdí, že telefón dokáže bez straty kvality fotiť až pri 5× priblížení – ide o funkciu hybridného zoomu.

Huawei P20 Pro obsahuje aj ďalšie technológie, vďaka ktorým by malo ísť o najlepší fotomobil na trhu. Podrobnejšie sa im venujeme v samostatnom článku. V tomto článku chceme s vami zdieľať prvé fotografie, ktoré sme pomocou novinky odfotili priamo v Grand Palais des Champs-Élysées, kde sa uskutočnila tlačová konferencia. Fotografie sme fotili z ruky v automatickom režime pár minút po úvodnom nastavení telefónu.

Pripravujeme samozrejme aj podrobný test fotoaparátu a tiež aj fototest, v ktorom porovnáme P20 Pro s priamou konkurenciou. Zatiaľ si vychutnajte prvé fotografie, vyskúšali sme aj funkciu 3-násobného optického a 5-násobného hybridného priblíženia – tieto fotky nájdete na konci galérie.

Bez priblíženia

3-násobné optické priblíženie

5-násobný hybridný zoom

Na článku spolupracoval Roman Kadlec

Prečítajte si aj:

Huawei P20 Pro sľubuje malú revolúciu v mobilnom fotení. Vďaka trojitému zadnému fotoaparátu (doplnené o video)

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.