Pexeso, je online hra, ktorá je určená pre úplne všetkých.

Zahrať si ju môžu aj malé deti, dospievajúci i dospelí a samozrejme aj seniori. Nič na jej hranie nepotrebujete, len internet.

Online pexeso s možnosťami volieb

Online pexeso s možnosťami volieb

Na hru stačí navštíviť túto stránku: memorygame.rmsoft.sk/sk. V ponuke je aj špeciálna sekcia pre handicapovaných ľudí, pričom jednotlivé hry zohľadňujú rôzne zdravotné obmedzenia. Môžu to byť problémy so zrakom alebo problémy spôsobené oslabením rozumových schopností seniorov v pokročilom veku (napr. starecká demencia, Alzheimerova choroba, Pickova choroba a pod). Filter ponúka množstvo kategórii a v jednoduchom Indexe sú obsiahnuté všetky dostupne pexesá. Pravdepodobne je to to prvé digitálne Pexeso na svete, ktoré je určené aj pre nevidomých.

Hra je primárne určená na hranie sa na počítači, notebooku, ale vyskúšali sme ju hrať aj na smartfóne či na tablete. Desktop platforma ponúka navyše aj hru pre viacerých hráčov a hrá sa veľmi pohodlne.

Pexeso na smartfóne

Pri hre odkrývate karty a hľadáte rovnaké dvojice. Vidíte pritom svoju aktuálnu úspešnosť, celkový počet ťahov a počet úspešných ťahov. Nastaviť si môžete veľkosť kariet na displeji, ale aj rýchlosť obratu kariet. Pred začatím hry sa dajú všetky karty na chvíľku ukázať, aby ste si ich mohli zapamätať. Hra celkovo trénuje pozornosť a pamäť.

Ponuka pre typ Pexesa

Ponuka pre typ Pexesa

Vybrať si môžete Pexeso so symbolmi zvierat ale aj so symbolmi, svetovou či česko-slovenskou kinematografiou, číslami a pod. Vyskúšajte si to, je to veľmi zaujímavé a možno príde na to, ako stráviť čas doma aj s celou rodinou. Užitočné je to hlavne v dobe koronakrízy.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.