5. júna začína konferencia WWDC. Mala by priniesť aj hardvérové novinky.

WWDC je každoročná vývojárska konferencia spoločnosti Apple. Technologický gigant využíva túto príležitosť na oznámenie softvérových noviniek. Hovorí napr. o tom, čo prinesie ďalšia verzia operačného systému iOS, macOS atď. Na tohtoročnom WWDC by sme sa však mali dočkať aj menších hardvérových oznámení. Tvrdí to portál Bloomberg.

Ak sú dohady pravdivé, Apple vylepší 12-palcové MacBooky a takisto aj pred polrokom predstavené nové MacBooky Pro. Zariadenia dostanú nové procesory 7. generácie Intel Core. Špekuluje sa aj o vylepšení 13-palcového MacBooku Air. Ak však dúfate v zmenu dizajnu alebo aspoň v Retina displej, pravdepodobne vás sklame informácia, že aj v tomto prípade sa dočkáme iba výkonnejšieho, resp. novšieho procesora. Apple nechce meniť najlacnejší z MacBookov, ale nakoľko sa predáva stále výborne, zmodernizuje jeho konfiguráciu.

Jedným z dôvodov, prečo Apple oznámi vylepšenie MacBookov práve na konferencii WWDC, môže byť aj fakt, že Microsoft nedávno predstavil svoj prvý notebook. Surface Laptop sa začne predávať 15. júna a konkrétne detaily o vynovených MacBookoch spoznáme 5. júna o 19:00 nášho času.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

VIDEO: Apple ukázal nový MacBook Pro, zabil MacBook Air a pokúša sa o malú revolúciu

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit