Slovensko je zatiaľ bez zmeny, Netflix tu zatiaľ druhy predplatného nemení.

Streamovacia služba Netflix patrí medzi najpopulárnejšie svojho druhu. So širokým obsahom filmov a seriálov aj z vlastnej produkcie si získala množstvo predplatiteľov, ktorí si môžu zvoliť viacero typov predplatného. Najlacnejším predplatným bol až donedávna základný balík, ktorý bol bez reklám. Po uvedení programu s reklamami však služba prepočítala počet záujemcov a rozhodla sa, že základný program Basic bez reklám zruší.

Aktuálne sa rušenie základného predplatného Basic týka len niektorých regiónov. Patria medzi ne najmä krajiny, ktoré už majú dostupné predplatné Basic s reklamami, ktoré je lacnejšie. Teraz tak o pôvodný program Basic bez reklám prichádzajú ďalšie regióny, ktoré mali prisľúbené, že si tento program môžu ponechať.

Netflix mení predplatné v USA a Francúzsku

Najlacnejší druh predplatného v USA aj vo Francúzsku, ktorý bol bez reklám, bol práve program Basic. Ten bol síce v týchto regiónoch už dávnejšie nahradený predplatným Basic s reklamami, no pôvodní predplatitelia si ho mohli ponechať. Noví predplatitelia ho avšak využívať nemohli. Teraz však Netflix zasahuje a ruší program Basic bez reklám aj tým predplatiteľom, ktorí mali sľúbené, že ho môžu využívať, ak ho teda nezmenia manuálne.

TV s logom netflixu v obyvackeZdroj: Copilot / Microsoft

Táto zmena núti predplatiteľov služby aby si zmenili druh predplatného buď za lacnejší druh s reklamami, prípadne za niektorý z drahších. Netflix však plánuje predplatné Basic bez reklám postupne zrušiť úplne vo všetkých regiónoch. Je teda pravdepodobné, že sa zmena neskôr dotkne aj Slovenska, no zatiaľ sa pre nás nič nemení. Zrušeniu tohto typu predplatného v našej krajine bude bezpochyby predchádzať príchod predplatného s reklamami do nášho regiónu.

Okrem zmien v oblasti predplatného Netflix pracuje aj na ďalšej zmene. Testuje totiž reklamy, ktoré by sa zobrazovali v čase prerušenia sledovania. V praxi by to teda znamenalo to, že by Netflix prehrával reklamy vo chvíli, kedy by ste si pozastavili film či seriál a následne by ich vyplo akonáhle tento obsah opäť spustíte.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.