Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jednou z hlavných úloh skríň pre PC je vytvoriť optimálne pracovné prostredie pre jednotlivé komponenty počítača. 

V centre pozornosti je potom chladenie. Zalman prináša na trh novinku, počítačovú skriňu Z9 Neo Plus, ktorá sa nebojí i tých najvyšších teplôt.

Pri skrini Z9 Neo Plus sa právom predpokladá, že zaistí počítaču ucelené chladenie. Skriňová zostava obsahuje päť 120mm ventilátorov (vrátane troch s modrým podsvietením led diódami). Zdroj, ktorý sa umiestňuje na dno skrine, susedí so špeciálnym panelom, ktorý absorbuje teplo a prevádza ho na vonkajšiu časť skrine. Ďalším originálnym riešením, ako zvýšiť chladenie je možnosť odstrániť časť horného panelu.

Jednoznačne tichá prevádzka

Výkonné chladenie sa často prejaví vyšším hlukom ventilátorov. V prípade skrine Z9 Neo Plus je hluk redukovaný špeciálnym tesnením inštalovaným na prednej časti skrine. Toto hlukové tesnenie je umiestnené vo vnútri čelného panelu a nijak neovplyvňuje celkový vzhľad skrine. Panel rozhrania I/O je umiestnený na vrchu skrine a zahŕňa dva porty USB 3.0 a dva porty USB 2.0, vstupy pre mikrofón a headset a taktiež hlavný vypínač a resetovacie tlačidlo.

Priestor bez kompromisov

Vnútorné usporiadanie skrine Z9 Neo Plus poskytuje dostatočný priestor všetkým počítačovým dielom a komponentom, vrátane priestoru pre základnú dosku s profilom 440 mm, grafickú kartu so šírkou 400 mm, alebo pre systém vodného chladenia. Pevné disky možno do skrine inštalovať bez použitia náradia.

Pohľad, ktorý neomrzí
Značka Zalman chce umožniť hráčom, aby mali vždy možnosť vidieť svoj hardvér v akcii. V prípade skrine Z9 Neo Plus to zaistí bočný priehľadný panel. O atraktívny pohľad na jednotlivé komponenty počítača bez jedinej stopy prachu sa starajú taktiež prachové filtre, ktoré sú inštalované na spodnej a prednej časti skrine.

Technické údaje Z9 Neo Plus:

– Typ: ATX Mid Tower

– Podporované formáty základných dosiek: štandardné ATX/Micro ATX/Mini-ITX

– Napájanie: štandardné ATX 12V/200 mm maximum

– Podporovaný formát grafickej karty: karty so šírkou až 400 mm

– Chladenie CPU: profil až 160 mm

– Počet slotov: 7

– Sloty pre disky:

externý: 2 x 5,25”

interný: 2 x 3,5”

interný: 2 x 2,5”

– Ventilátory: 5 (súčasť skrine):

horná časť skrine: 2 x 120 mm Blue LED Molex 4pin

predná časť skrine: 2 x 120mm (možno zameniť za 140 mm) molex 4pin

zadná časť skrine: 1 x 120 mm Blue LED 3pin

– Transparentný bočný panel

– I/O rozhranie: 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, 1 x mic, 1 x slúchadlá

– Rozmery: 205x490x482 mm