Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Koniec roka sa niesol v UNIQA v duchu obdarúvania a pomoci. Zamestnanci namiesto vlastných vianočných darčekov dostali poukážku, prostredníctvom ktorej mohli podporiť konkrétnu charitatívnu organizáciu alebo zbierku. Výsledok bol naozaj  dojemný, štedrý a hrejivý – podarilo sa nám darovať 7180 Eur.

Vyzbieraná suma bola rozdelená medzi tri charitatívne organizácie, ktoré pomáhajú, aby bol náš svet lepším miestom pre život: 

Plamienok: sa stará o vážne, dlhodobo a nevyliečiteľne choré deti a rodinám poskytuje po strate blízkeho psychologickú podporu. Tieto udalosti patria medzi životné skúsenosti, ktoré pokiaľ nezažijeme, nevieme si ich ani predstaviť. Na tejto ceste potrebujú pomoc deti aj rodičia. Príspevok pomôže Plamienku aj naďalej pomáhať – liečiť a sprevádzať deti a ich rodiny, aby mohli byť doma čo najdlhšie a mali sa čo najlepšie.

Hodina deťom: je známy projekt, ktorý podporuje Nadácia pre deti Slovenska sa tento rok zameriava na pomoc deťom z jednorodičovských rodín. Príspevok pomôže združeniam, ktoré pre rodičov – samoživiteľov vytvárajú a poskytujú rôzne programy a služby, ktoré majú reálny vplyv na riešenie ich ťažkostí a pozitívne vplývajú na kvalitu ich života.

Štedrá večera: každoročne pripravuje a doručuje 24. decembra tradičné vianočné jedlo ľuďom bez domova. Od roku 2019 organizácia pripravuje a dodáva tradičné vianočné jedlá do partnerských nocľahární, centier a útulkov, ktoré sa starajú o ľudí bez domova v Bratislave, Nitre a Košiciach.

A prečo sa UNIQA tento rok rozhodla pre tento krok? „Pretože veríme, že najlepším darom  je obdarovanie niekoho, kto potrebuje našu pomoc. Zároveň si každý mohol vybrať, čo ho osobne chytilo za srdce. Sme presvedčení, že silná finančná skupina by mala prevziať aj spoločenskú zodpovednosť a podporovať správnu vec. Chceme sme zlepšiť životy tých, ktorí nemali také šťastie a nie sú schopní to urobiť sami. Advent je presne tým ročným obdobím, kedy by sme sa mali rozhliadnuť okolo seba a rozdávať radosť iným,“ komentuje Ganna Pidgorna z predstavenstva UNIQA pre ľudské zdroje, značku a udržateľnosť.

Značky: