Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vzhľadom na šírenie koronavírusu sa situácia na Slovensku každým dňom mení. Zažívame krušné časy. Jednotlivci, firmy a neziskové organizácie sa spájajú, aby pomohli tým, ktorí to potrebujú. Kvalitný pitný režim je jedným z protiepidemických opatrení pri koronavíruse a preto spoločnosť BUDIŠ a. s. neotáľala a podáva pomocnú ruku tiež. Poskytne zadarmo dvojtýždňovú zásobu pitného režimu občanom do karanténnych centier a hrdinom dnešných dní – policajtom na kontrolných hraničných priechodoch.

„V týchto ťažkých časoch sme sa rozhodli pomôcť príznačne – zásobou pramenitých vôd a minerálok pre jednotlivé pracoviská karanténnych centier a policajtom na hraničných priechodoch. V prvej fáze sme v  koordinácii s krízovým štábom zabezpečili závoz viac ako 13 500 fliaš 1,5 l pramenitej vody Zlatá studňa,“ hovorí Andrej Hronský, generálny riaditeľ spoločnosti BUDIŠ a. s.

„Súčasťou nadštandardných hygienických a protiepidemických opatrení je aj stravovanie a pravidelný pitný režim. Príjem minerálov je najmä v stresovom období mimoriadne dôležitý. Chceme sa touto cestou poďakovať všetkým odhodlaným pracovníkom ako aj podporiť všetkých občanov umiestnených v krízových centrách,“ upresňuje Andrej Hronský.

Zlatá studňa pre krízové centrá a hraničné priechody

V súvislosti so šírením sa nového koronavírusu otvorilo Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky viaceré karanténne strediská. Tie sú určené občanom vracajúcim sa zo zahraničia, ktorí nemajú vytvorené podmienky na strávenie 14-dňovej karantény bez ohrozenia zdravia svojej rodiny či blízkych. Aktuálne sa využívajú zariadenia MV SR v Gabčíkove, Liptovskom Jáne a Piešťanoch. Prísne sledované sú tiež hraničné priechody s Českou republikou, Maďarskom, Rakúskom či Ukrajinou, tie budú zásobené pitným režimom tiež. Bývalý premiér Slovenskej republiky Peter Pellegrini uviedol, že očakávaný veľký nápor novoprijatých Slovákov bude sprevádzať aj využívanie ďalších ubytovacích zariadení.

 

Značky: