Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V obchodoch sa od začiatku roka zvýšil oproti vlaňajšku o 16 %, zatiaľ čo počet výberov hotovosti z bankomatov v rovnakom období nepatrne poklesol, a to o 1%. Mimoriadnej obľube sa vďaka svojej rýchlosti tešia bezkontaktné platby.

„Pod nárast popularity platobných kariet sa okrem komfortu platenia podpísalo určite aj to, že  čoraz viac prevádzok využíva platobné terminály. Už to zďaleka nie sú iba veľké obchodné reťazce či čerpacie stanice, ale aj menší obchodníci. Z našich údajov pritom vyplýva, že klienti platia kartami najčastejšie v supermarketoch, obchodoch s potravinami, na čerpacích staniciach, v reštauráciách alebo obchodoch s oblečením,“ hovorí Anna Jamborová, hovorkyňa ČSOB.

Zároveň sa z roka na rok zvyšuje obľuba bezkontaktných platieb. „Bezkontaktné platby tvorila aktuálne až 72-% podiel z celkového počtu POS platieb realizovaných klientmi ČSOB, zatiaľ čo vlani sme hovorili ešte o necelej polovici. Priemerná výška takejto platby je 15,53 eur,“ dodáva Jamborová.

S cieľom posunúť Slovensko bližšie k svetovým trendom bezhotovostných, mobilných či online transakcií ČSOB podporuje unikátny projekt DEŇ BEZ HOTOVOSTI. Klienti ČSOB, ktorí v termíne od 2. novembra 2017 (od 00:00:00 hod) do 6. novembra 2017 (23:59:59 hod) zaplatia svojou platobnou kartou v kamennom obchode alebo na internete, sa môžu zapojiť do súťaže o tri poukazy na dovolenkový pobyt na Slovensku v hodnote 300 eur.

Značky: