Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výrobca sieťových zariadení Mercusys uvádza na trh AX3000 Wi-Fi Mesh systém Mercusys Halo H80X (3-pack), vďaka ktorému môžete vo svojej domácnosti alebo kancelárii vytvoriť stabilnú unifikovanú bezdrôtovú Wi-Fi sieť s jediným názvom a heslom pre celý pokrytý priestor, a vychutnať si tak domácu zábavu bez akýchkoľvek oneskorení, a to s rýchlosťou až 3 000 Mbit/s a v dizajnovo podarenom a minimalistickom balení.

Jednotná sieť s roamingom bez kompromisov

Mesh systém je dvojpásmový, pričom každé z dvoch podporovaných pásiem môžete využiť na odlišné on-line aktivity. Vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz sa môžete pripojiť rýchlosťou 574 Mbit/s a surfovať tu na internete, čítať e-maily alebo napríklad streamovať hudbu. Dátovo náročnejšie aktivity zvládne pásmo 5 GHz, pri ktorom v prípade modelu Halo H80X získate rýchlosť až do 2 402 Mbit/s. S touto rýchlosťou si už zahráte on-line hry, môžete streamovať video aj vo vyššom rozlíšení a nemusíte sa báť videokonferencií s kolegami, šéfom alebo klientmi.

Hlavná výhoda mesh systému spočíva v tom, že takéto riešenie sa skladá z plnohodnotných a v tomto prípade aj dizajnovo podarených prístupových bodov, ktoré sú na jednej úrovni, vzájomne zameniteľné a nezáleží teda na tom, ku ktorému z nich ste práve pripojení. Ako užívateľ to vlastne ani nespoznáte, pretože prechod medzi signálmi jednotlivých prístupových bodov je úplne plynulý a bez akýchkoľvek „zadrhnutí“.

To znamená, že sa nemusíte báť, že by vám zamrzol videohovor v okamihu, keď so smartfónom v ruke prechádzate napríklad z jedného poschodia domu do druhého. Prepínanie koncového zariadenia z jednej jednotky na druhú prebieha úplne automaticky. Vďaka pokročilej technológii mesh môžete vytvoriť zjednotenú domácu sieť s jedným názvom – SSID – a heslom, a to pre všetky pripojené prístupové body. Koncové zariadenia sú s týmito prístupovými bodmi prepojené pomocou technológie Beamforming, čiže modelovania lúča. Stabilnejší signál tak znamená aj menšie nároky na batériu koncových zariadení, a tak aj ich vyššiu výdrž na jedno nabitie.

Pomocou trojice jednotiek, ktoré sú súčasťou balenia, môžete pokryť priestor až 650 metrov štvorcových. Výsledná vysokorýchlostná sieť Wi-Fi eliminuje mŕtve zóny pokrytia vo vašej domácnosti.

Spoločne s Wi-Fi mesh systémom Mercusys Halo H80X získate aj 3 plne gigabitové porty na jednu jednotku Halo. Vďaka tomu môžete svoje koncové zariadenia pripájať k domácej sieti nielen bezdrôtovo, ale aj po kábli. Takéto pripojenie si možno predstaviť napríklad pri herných konzolách, televíziách alebo napríklad stolných počítačoch, ktoré bezdrôtové pripojenie podporovať nemusia.

Jednoduché nastavenie aj správa domácej siete

Všetky nastavenia prebiehajú cez intuitívnu mobilnú aplikáciu v češtine aj slovenčine a umožňuje napríklad komplexnú konfiguráciu domácej bezdrôtovej siete v priebehu niekoľkých minút. Žiadne komplikované nastavovanie nie je potrebné. Čo sa týka správy siete, potom je samozrejme k dispozícii komplexná a robustná rodičovská kontrola, ale aj možnosť vytvorenia samostatnej siete pre hostí alebo technológia riadenia sieťovej prevádzky QoS (Quality of Service). Tá dokáže uprednostniť zvolené zariadenia a zvýšiť rýchlosť ich pripojenia.

Jednoduché rozšírenie pokrytia

Ak by vám tri jednotky náhodou nestačili, môžete svoju sieť ľubovoľne rozširovať o ďalšie jednotky ľubovoľných meshových zariadení radu Halo. Jediným obmedzením je, že nemôžu vzájomne spolupracovať jednotky Halo série H a S.

Kľúčové vlastnosti Halo H80X (3-pack):

  • Dvojpásmové Wi-Fi 6 pripojenie s rýchlosťou až 3 000 Mbit/s – 2 402 Mbit/s v pásme 5 GHz + 574 Mbit/s v pásme 2,4 GHz.
  • Plynulé prepínanie medzi pripojenými zariadeniami v jednej sieti – jednotky Halo vzájomne spolupracujú a „odovzdávajú“ si pripojené zariadenia medzi sebou, ako sa pohybujete po dome.
  • Pokrytie celej domácnosti – pokrytie priestoru až 650 m² vysokorýchlostnou sieťou Wi-Fi, ktorá eliminuje mŕtve zóny pokrytia vo vašej domácnosti.
  • Pripojenie viac ako 150 zariadení – rýchle a spoľahlivé pripojenie pre viac ako 150 zariadení.
  • Jednoduchá správa domácej siete – aplikácia MERCUSYS umožňuje rýchle nastavenie a správu siete. Môžete tiež spravovať čas a obsah, ktorý vaše deti trávia, respektíve sledujú na internete.
  • Plne gigabitové porty – 3 gigabitové porty pri každej jednotke Halo zaisťujú bleskurýchle káblové pripojenie.

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.mercusys.com/cz/product/details/halo-h80x

Značky: