Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony dnes obohatila svoju ponuku soundbarov o nový model HT-A5000. Tento soundbar so zvukom Dolby Atmos® s 5.1.2 kanálmi vám umožní vychutnať si atmosféru kina u vás doma vďaka uznávanej audio technológii Sony, ktorá zahŕňa Vertical Surround Engine a S-Force PRO Front Surround.

Skvelý priestorový zvuk na dosah

Model HT-A5000 ponúkne pokročilú audio technológiu od Sony, Vertical Surround Engine, ktorá vám umožní zažívať vzrušenie ako z veľkého plátna u vás doma vďaka podpore zvukových formátov, ako Dolby Atmos® a DTS:X®. Predné reproduktory a reproduktory smerujúce nahor v kombinácii s jedinečným spracovaním signálu spoločnosti Sony reprodukujú „vertikálny“ zvuk. To znamená, že soundbar HT-A5000 dokáže nasmerovať zvuk do vertikálneho priestoru. Môžete si tak vychutnávať zvuk, ktorý akoby vychádzal zhora bez toho, aby ste museli inštalovať stropné reproduktory. Môžete si potom užívať realistický multidimenzionálny zvuk, vďaka ktorému bude večerné sledovanie filmov ešte zábavnejšie.

Model HT-A5000 je tiež vybavený technológiou S-Force PRO Front Surround, ktorá umožňuje vytvoriť ešte širšie horizontálne zvukové pole. Využíva k tomu predné reproduktorové jednotky X-Balanced Speaker Units a unikátnu technológiu digitálneho spracovania zvukového poľa od Sony, ktorá virtuálne reprodukuje veľké a pohlcujúce zvukové pole v horizontálnej rovine.

Priestorový zvuk ako stvorený pre vašu izbu

Aby ste si mohli vychutnať ešte osobnejší a viac pohlcujúci zvukový zážitok, je model HT-A5000 vybavený funkciou optimalizácie zvukového poľa. Model HT-A5000 so zabudovanými mikrofónmi inteligentne zameria výšku a šírku miestnosti, rovnako ako polohu voliteľného subwoofera a zadných reproduktorov a optimalizuje zvuk tak, aby dokonale zodpovedal dispozíciám vašej miestnosti. So zariadením HT-A5000 si môžete optimalizáciu zvukového poľa užívať s voliteľnými reproduktormi aj bez nich, stačí aktivovať jednoduchý proces kalibrácie počas počiatočného nastavenia alebo v domovskej ponuke.

Vychutnajte si vysoko kvalitný zvuk

Výkonné reproduktory modelu HT-A5000 spoločne zabezpečujú čistý a bohatý zvuk. Model HT-A5000 je vybavený zabudovaným dvojitým subwooferom pre hlboké basy a dvoma nahor smerujúcimi reproduktormi, ktoré odrážajú zvuk od stropu a zabezpečujú pohlcujúce audio, ktoré akoby vychádzalo zhora.

Soundbar je tiež vybavený dvoma lúčovými výškovými reproduktormi, ktoré odrážajú zvuk od bočných stien a rozširujú priestorový zvuk. Prináša tak pohlcujúci zážitok, ktorý presahuje veľkosť televízora.

Reproduktory smerujúce nahor, zabudovaný dvojitý subwoofer a predný reproduktor sú vybavené jedinečnou reproduktorovou jednotkou X-Balanced od spoločnosti Sony. Výnimiočný obdĺžnikový tvar maximalizuje plochu membrány reproduktora a zároveň zvyšuje akustický tlak pre výraznejšie basy a väčšiu čistotu vokálov.

Model HT-A5000 je tiež vybavený funkciou DSEE ExtremeTM, ktorá v reálnom čase zvyšuje pomocou technológie Edge-AI kvalitu komprimovaných digitálnych súborov. Obnovuje tak zvuk vysokých frekvencií, ku ktorých strate dochádza pri kompresii a zabezpečuje bohatšie a plnšie počúvanie.

Zažite hudbu tak, ako ju zamýšľal jej autor

Model HT-A5000 sa skvele hodí aj pre milovníkov hudby. Vďaka zvuku s vysokým rozlíšením si môžete vychutnať hudbu tak, ako ju umelci skutočne zamýšľali. Alebo môžete objaviť novú dimenziu počúvania s funkciou 360 Reality Audio pre skutočne pohlcujúci hudobný zážitok, ktorý je tak reálny, akoby ste boli na živom koncerte. Prostredníctvom služieb, ako Amazon Music HD, Deezer, nugs.net a TIDAL[1], si môžete vychutnať zvuk v kvalite 360 Reality Audio[2].

Model HT-A5000 sa dokonale hodí na počúvanie hudby, pretože podporuje služby Spotify ConnectTM, Chromecast built-in™, Apple Airplay 2, Bluetooth® a Wi-Fi. Svoju obľúbenú hudbu môžete ľahko streamovať jednoduchým poklepaním na telefóne. Celá vaša rodina si tak môže ľahko vychutnať kvalitné počúvanie, ktoré HT-A5000 prináša.

Ešte realistickejšia zábava

Model HT-A5000 reprodukuje živé scény plné reálnych farieb a hĺbky. Pri prehrávaní prostredníctvom HT-A5000 je zachovaná pôvodná kvalita obrazu, takže sa do filmov môžete úplne ponoriť. Hry a filmy budú oveľa napínavejšie a realistickejšie, pretože HT-A5000 podporuje všetky najnovšie formáty, ako je 8K HDR, 4K120 fps a Dolby Vision®.

Vychutnajte si mimoriadne hlboké basy a priestorový zvuk s voliteľnými reproduktormi

Pridanie voliteľného subwoofera, ktorý sa stará o nízke frekvencie, umožňuje systému reprodukovať zvuk s väčšou pôsobivosťou a výkonom ako kedykoľvek predtým. K dispozícii sú tri modely, ktoré boli navrhnuté tak, aby podtrhli hlbšie basy, dodali väčšiu čistotu vokálom aj extrémnu vernosť všetkého, čo počúvate.

Voliteľný subwoofer SA-SW5 ponúka 300 W hlbokých a bohatých basov zo 180 mm meniča s pasívnym žiaričom. Voliteľný subwoofer SA-SW3 ponúka 200 W zvuk z kompaktného subwoofera s bassreflexom a 160 mm meničom. Voliteľné zadné reproduktory SA-RS3S poskytujú 100 W širší priestorový zvuk a dajú sa tiež inštalovať na steny.

Najlepší v kombinácii s televízormi Sony

V kombinácii s kompatibilnými televízormi BRAVIATM TVs[3] vám HT-A5000 prinesie pohlcujúci audiovizuálny zážitok s najlepšou kvalitou obrazu a zvuku Sony, takže sa HT-A5000 stane dokonalým doplnkom vášho televízora BRAVIA. Vďaka technológii Acoustic Center Sync sa pri použití kábla dodávaného s prehrávačom HT-A5000 stane z televízora stredový reproduktor. Akcia a zvuk sú tak presne zladené, takže sledovanie bude oveľa pôsobivejšie. Dialógy budete počuť presne z miesta, kde sa postava v danej scéne nachádza.

Po pripojení k novému radu televízorov BRAVIA sa všetko dokonale prepojí. Vďaka integrovanému užívateľskému rozhraniu sa nastavenie soundbaru automaticky zobrazí v ponuke rýchleho nastavenia Quick Setting BRAVIA[4].

Soundbar s prémiovým dizajnom a jednoduchým použitím, ktorý je ideálny pre vašu domácnosť

Model HT-A5000 ponúka prvotriedny minimalistický dizajn so sofistikovanými zaoblenými hranami a bezdrôtovým pripojením k televízoru. Stane sa tak dokonalým doplnkom vašej obývačky. Vďaka rozhraniu HDMI eARC, optickému vstupu a portu USB nemôže byť jeho nastavenie jednoduchšie. Model HT-A5000 tiež podporuje vašich obľúbených hlasových asistentov, ako sú Google Assistant[5]  a Amazon Alexa[6]. Okrem toho môžete soundbar pridať do skupiny reproduktorov pomocou aplikácie Google Home a potom už stačí len prehovoriť na zariadenie Google Assistant – či už chcete spustiť prehrávanie hudby, zmeniť hlasitosť alebo mnoho ďalších funkcií.

Cena modelu HT-A5000 bude 739 € a a jeho predpokladaná dostupnosť je od apríla 2022.

Špecifikácie produktu nájdete na adrese: https://www.sony.sk/electronics/reproduktorove-panely/ht-a5000


[1] Dostupnosť sa líši v jednotlivých krajinách

[2] Vyžaduje stiahnutie aplikácie Sony | Music Centre. Môže sa na ne vzťahovať predplatné kompatibilnej online hudobnej služby a podmienky, účet a poplatky tretích strán. Kompatibilné služby nemusia byť v niektorých krajinách/oblastiach dostupné. Kompatibilitu aplikácie a služby skontrolujte na adrese www.sony.net/360RA/.

[3] Režim synchronizácie BRAVIA™ Acoustic Center funguje s modelmi radu Z9J, A90J, A80J a X95J. Dostupnosť produktov sa líši podľa krajiny.

[4] Integrované užívateľské rozhranie funguje s nasledujúcimi modelmi: Rad Z9J, rad A90J, rad A80J, rad X95J, rad X90J, rad X85J, rad X80J. Dostupnosť produktu sa líši podľa krajiny.

[5] Google, Google Home a Chromecast built-in sú ochranné známky spoločnosti Google LLC. Asistent Google nie je v niektorých jazykoch a krajinách k dispozícii.

[6] Amazon Alexa a všetky súvisiace loga sú ochranné známky spoločnosti Amazon.com, Inc. alebo jej pridružených spoločností. Amazon Alexa je k dispozícii vo vybraných jazykoch a krajinách či regiónoch.

Značky: