Zvyšovanie cien nikdy nepoteší.

V prípade skladacích telefónov je tento trend vítaný ešte menej, pretože ich maloobchodné ceny sú stále veľmi vysoké. Na základe správy z portálu AndroidCentral sa však zdá, že ich znižovanie sa zatiaľ odkladá a dokonca by mali mierne stúpať. Naznačujú to zverejnené maloobchodné ceny modelov Galaxy Z Fold4 a Galaxy Z Flip4.

Dozvedáme sa, že 256 GB verzia Galaxy Z Fold4 bude oproti predchodcovi drahšia o približne 65 eur, čo by znamenalo novú cenu na úrovni 1864 eur. Pri 512 GB modeli by mala byť cena až 1 981 eur. V prípade modelu Z Flip4 bude predajná cena začínať na úrovni 1080 eur pri 128 GB verzii, alebo 1158 eur pri 256 GB modeli. Verzia s 512 GB pamäťou bude údajne stáť až 1275 eur. Aj tu je teda vidieť mierne zvýšenie cien.

Aj keď zvyšovanie cien nie je až takým prekvapením, aj ich “kozmetická” úprava môže potencionálnych zákazníkov odradiť od kúpy skladacích telefónov Galaxy Z Fold4 a Z Flip4. Pokiaľ by tomu tak bolo, Samsung teraz pripravil akciové ceny aktuálnych modelov Galaxy Z Fold3 a Z Flip3.

Vyzerá to teda tak, že tento rok sa lacnejších skladacích telefónov od spoločnosti Samsung ešte skutočne nedočkáme. Výrazné zlacnenie by malo údajne prísť až v roku 2024 so skladacími telefónmi strednej triedy.

Aj keď zvyšovanie cien nových “skladačiek” spoločnosti Samsung je vysoko pravdepodobné, na potvrdenie tejto správy si budeme musieť počkať. Viac sa dozvieme už 10. augusta na udalosti Samsung Unpacked.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.