In Win robí fantastické počítačové skrine, ale nechá si za to aj patrične zaplatiť. Na oslavu tridsiateho výročia firmy pripravili špeciálny balíček počítačovej skrine a unikátneho zdroja.

Balíček pozostáva zo skrine (či skôr rámu) s názvom D-Frame 2.0 a zo zdroja SIII-1065. Pri cene 1200 dolárov je zrejmé, že tento produkt nebude pre každého, ale to nikto ani nečakal.

D-Frame 2.0 je netradičný produkt, pripomína rám cestnej motorky. Bočné steny sú z temperovaného skla, inak je rám počítača čo najviac otvorený a umožňuje čo najrýchlejší prístup ku všetkým komponentom. Vnútorné rozvrhnutie skrine umožňuje rôzne umiestnenie komponentov a dovnútra zmestíte až E-ATX základnú dosku. Dostatočný priestor umožňuje inštaláciu grafickej karty s dĺžkou až 415 mm.

drame_20_2016_nowat

SIII-1065 je taktiež netradičný produkt. Tento zdroj sa rozmerovo líši od ATX štandardu a momentálne sedí asi len do In Win D-Frame skrine. Taktiež má steny z temperovaného skla a vďaka väčším rozmerom sa doňho zmestil veľký 165 mm chladič. Ten by mal poskytovať lepšie prúdenie vzduchu aj pri nižších otáčkach. Aby bolo jasné, že ide o prémiový produkt, In Win v zdroji použil kvalitné japonské kondenzátory s vysokou odolnosťou voči teplu.

To by však nebolo až tak netradičné. SIII-1065 sú v podstate dva zdroje v jednom. Hlavný zdroj má 1000 W a poháňa celý počítač, ale je v ňom zabudovaný aj sekundárny 65 W zdroj, ktorý sa stará o napájanie chladičov a USB portov. Môžete si teda vypínanie nastaviť do štyroch režimov – klasicky vypnutý celý počítač, beh chladičov 30 sekúnd po vypnutí, beh chladičov 180 sekúnd po vypnutí, alebo kontinuálnu prevádzku chladičov a napájanie USB portov aj po vypnutí počítača.

d-frame_2-0_psu_nowat

Z nášho pohľadu je funkcia „vyvetrania“ skrine po vypnutí praktická, aj keď nevieme prečo by niekto chcel chladiť počítač non-stop aj po vypnutí. Musíme upozorniť, že aj keby ste chceli tento nový zdroj s extra zdrojom, tak sa dá zatiaľ zakúpiť len spolu s D-Frame 2.0. Navyše, aj keby ste ho niekde zohnali, museli by ste si nechať vyrobiť špeciálne upravenú skriňu, keďže má odlišné rozmery ako bežné ATX zdroje.

Zdroj: www.tomshardware.co.uk
Autor: Pavol Ondruška

Značky: