Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko podporí svojou ekologickou dopravou podujatie, ktoré patrí medzi najvýznamnejšie náboženské udalosti na Slovensku. Národný dopravca vypraví počas Levočskej púte špeciálne vlaky na trati Spišská Nová Ves – Levoča. Podujatie bude tento rok cez víkend 6. a 7. júla 2024.

„Levočská púť je významným podujatím, ktoré spája ľudí z celého Slovenska a podporuje kultúrne a náboženské tradície našej krajiny. V sobotu 6. júla vypravíme 13 párov osobných vlakov a v nedeľu 7. júla 8 párov osobných vlakov. Vlaky budú premávať podľa špeciálneho cestovného poriadku, ktorý je navrhnutý tak, aby zabezpečil pohodlné a spoľahlivé cestovanie pre tisíce pútnikov. Naša spolupráca s organizátormi púte je ukážkou, ako môže železničná doprava podporovať významné slovenské podujatia “ uviedol Peter Helexa, generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko.

V Spišskej Novej Vsi budú k dispozícii prípoje na hlavné železničné spoje na trase Košice – Žilina – Bratislava, čím Železničná spoločnosť umožní spojenie z rôznych častí krajiny. Detailný cestovný poriadok nájdete v prílohe.

Cestovné lístky na tieto špeciálne vlaky si cestujúci môžu zakúpiť v ktorejkoľvek stanici v pokladniciach, priamo u sprevádzajúceho personálu vo vlaku alebo v mobilnej aplikácii IDeme vlakom a na webe Železničnej spoločnosti. V Levoči bude pokladnica otvorená v sobotu 6. júla od 11:00 do 19:00 hod. a v nedeľu 7. júla od 7:00 do 15:00, aby Železničná spoločnosť zabezpečila čo najlepšiu dostupnosť služieb.

Kontrola cestovných dokladov bude prebiehať už pri nástupe do vlaku v Spišskej Novej Vsi a v Levoči, čím dopravca zabezpečí plynulý a bezpečný priebeh cestovania. Tento krok prispeje k zvýšeniu komfortu a spokojnosti cestujúcich Železničnej spoločnosti Slovensko.

Značky: