Kúpili by ste si ochranný obal so zabudovanými reproduktormi?

ASUS predstavil novú produktovú radu tabletov s označením ZenPad. Počas tlačovej konferencie sme videli iba 8-palcové modely a to vo verzii s pomerom strán 16:10 a 4:3. Tieto tablety však budú dostupné aj vo veľkostiach 7 a 10 palcov. Zaujali nás však širokým portfóliom príslušenstva.

Nemáme k dispozícii technické parametre pre všetky modely tabletov ZenPad. Vedzte však, že lacnejší z 8-palcových zariadení má modelové označenie Z380C, rozlíšenie 1280 × 800 a procesor Intel Atom x3-C3200. Tento procesor je určený pre cenovo dostupné zariadenia, takže očakávame základnú funkcionalitu. Tablet má 2 GB operačnej pamäte a 16 GB úložisko.

Zadný kryt je takmer identický s posledným tabletom rady MeMO Pad

Zadný kryt je takmer identický s posledným tabletom rady MeMO Pad

Model Z580CA je spomenutý 8-palcový tablet s pomerom strán 4:3. V tomto prípade je rozlíšenie obrazovky 2048 × 1536 a operačná pamäť má 4 GB. Procesor Intel Atom Z3580 si poradí s náročnými úlohami. ASUS takisto do zariadenia zabudoval USB port typu C a podporu stylusu s názvom Z stylus.

V demo stánku ASUSu sme videli aj 7 a 10-palcové modely. Tie budú mať podobné parametre ako 8-palcové verzie. Presné informácie nemáme zatiaľ k dispozícii, avšak 7-palcový tablet bude cca na úrovni modelu Z380C a 10-palcová verzia by mohla byť dostupná aj vo výkonnejšej konfigurácii.

Viac ako technické parametre nás však zaujala ponuka príslušenstva. Niektoré produkty sú skutočne atypické.

Ochranný kryť so šiestimi reproduktormi

Ochranný kryť so šiestimi reproduktormi

Napríklad taký ochranný obal so zabudovanými reproduktormi. Prevedenie tohto príslušenstva je skutočne výborné. Obal navonok pripomína bežný kryt, pretože reproduktor je zabudovaný vo vnútornej časti a pri nosení ochraňuje displej zariadenia. Ak chcete počúvať hudbu alebo sledovať film, môžete kryt rozložiť ako stojan, pričom časť s reproduktormi je priamo pri vás. Praktický koncept a v praxi to funguje výborne.

Kvalita reproduktorov je na dobrej úrovni. Samozrejme, má svoje limity a pri maximálnych hlasitostiach dochádza k miernemu skresleniu zvuku. Príslušenstvo však v porovnaní so zabudovanými reproduktormi, ktoré ponúka tablet, prináša o poznanie vyššiu hlasitosť a kvalitu reprodukcie.

K dispozícii je aj obal so zabudovanou batériou. Tá má kapacitu 3450 mAh, čiže predĺži výdrž tabletu na takmer dvojnásobok (tablet má 4000 mAh batériu).

V prípade 10-palcových ZenPadov nás zaujali dokovacie stanice s klávesnicou, ktoré v podstate fungujú takým istým spôsobom, ako tablety Transformer Pad. Tie sa ďalšej aktualizácie asi nedočkajú, nástupcom bude práve rada ZenPad.

10-palcový ZenPad funguje v podstate ako starší Transformer Pad

10-palcový ZenPad funguje v podstate ako starší Transformer Pad

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit