Vyniká unikátnym dizajnom.

Apple sa snažil vytvoriť univerzálnu bezdrôtovú nabíjačku, vďaka ktorej by ste mohli zahodiť všetky svoje káble. Tento sen sa mu však nepodarilo zrealizovať – aspoň nateraz a tak namiesto nabíjačky AirPower musíme hľadať náhradu. Jedno z najlepších riešení tretích strán je nabíjačka Zens Liberty.

Značka Zens je v segmente Apple príslušenstva dobre známa a počas uplynulých rokov si vybudovala silnú povesť. Potvrdzuje to aj naše testovanie predchádzajúcich produktov. Novinka Zens Liberty zaujme kvalitným spracovaním, to je viditeľné hneď prvý pohľad. K dispozícii sme mali tzv. Glass edition tejto nabíjačky, ktorá vyniká tým, že obsahuje priehľadné sklo a môžete tak vidieť všetkých 16 nabíjacích cievok, ktoré obsahuje.

Zens Liberty

Zens Liberty Glass edition obsahuje priehľadné sklo

30 W nabíjací výkon pre dve zariadenia

Zens Liberty vďaka tomu dokáže generovať nabíjací výkon na úrovni až 30 W. V praxi to znamená, že môžete nabíjať až dve zariadenie súbežne, pričom každé z nich výkonom až 15 W. Nabíjačka je primárne určená pre používateľov Apple zariadení, takže tento výkon dokáže naplno využiť iPhone.

Rýchle bezdrôtové nabíjanie však v kombinácii s touto nabíjačkou využijete aj v prípade, že máte smartfón od Samsungu. Huawei telefóny sa nabíjali iba štandardnou rýchlosťou, očividne používajú iný štandard rýchleho 15 W bezdrôtového nabíjania.

Zens Liberty

Zens Liberty nabije aj dva smartfóny vedľa seba

Zariadenia nebudete musieť špeciálne pasovať

Počas testovania sme ocenili slobodu, ktorú nabíjačka ponúka. Telefóny netreba špeciálne pasovať, keď ich budete pokladať na nabíjaciu plochu. Treba si dať pozor, aby ste ich nepokladali na kraje, avšak nabíjačka je dostatočne veľká, aby ste nemuseli kontrolovať, či ste telefón správne položili a či sa nabíja. S tým však súvisí aj možná nevýhoda – Zens Liberty má rozmery 225 × 135 × 19 mm a to môže niekomu prekážať.

Na nabíjačku sa bez problémov zmestia dva smartfóny vedľa seba. S trochou šikovnosti sme vedľa seba položili aj tri telefóny, nabíjali sa iba dva. Okrem telefónu môžete nabíjať aj ďalšie zariadenia s podporou bezdrôtového Qi nabíjania – s najväčšou pravdepodobnosťou to budú bezdrôtové slúchadlá, ak ich používate v obale, ktorý umožňuje bezdrôtové nabíjanie.

Zens Liberty

Zens Liberty obsahuje zabudovaný USB-A port. Môžete si pomocou neho nabiť hodinky Apple Watch alebo aj iné zariadenie

Súbežne nabije celý ekosystém Apple zariadení

Zens Liberty obsahuje aj zabudovaný USB-A port, ku ktorému môžete pripojiť nabíjačku pre Apple Watch a nabíjať si tak súbežne kompletné portfólio Apple zariadení – iPhone, slúchadlá AirPods a tiež aj hodinky Apple Watch. Eventuálne ho môžete využiť aj pre ostatné účely a napríklad si cez kábel nabíjať iPad alebo iné zariadenie. Výrobca neuvádza maximálny nabíjací výkon tohto portu.

Súčasťou balenia je 60 W napájací adaptér s technológiou Power Delivery a 1,5-metrový USB-C na USB-C kábel. Tento napájací adaptér slúži na napájanie bezdrôtovej nabíjačky. Zároveň ho môžete využiť aj ako cestovný adaptér a napájať si pomocou neho notebook a ďalšie zariadenia s USB-C portom. Ide o príjemnú pridanú hodnotu, ktorá môže mať pre niektorých používateľov zmysel.

Zens Liberty

Zens Liberty obsahuje 60 W napájací adaptér. Ten si môžete zobrať na cesty a nabije vám aj notebook s USB-C portom

Verdikt

Zens Liberty je špičková bezdrôtová nabíjačka a jedno z najlepších zariadení svojho druhu na trhu. Jej hlavným lákadlom je podpora nabíjania až troch zariadení súbežne – dve môžete nabíjať bezdrôtovo s výkonom až 15 W pre každé zariadenie, tretie nabijete cez zabudovaný USB-A port.

Nabíjačka má moderné spracovanie a prémiový dizajn, čo platí dvojnásobne v prípade Glass edície s priehľadným sklom, vďaka ktorému uvidíte všetkých 16 nabíjacích cievok.

Cena: 149,99 eur

Zapožičal: WESTech

Produktové fotografie: Ondrej Macko

Zens Liberty

Prečítajte si aj:

iPhone SE (2020): Prekvapivé schopnosti v starom tele (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit