ZENS má vo svojom portfóliu aj bezdrôtovú autonabíjačku.

V tomto príslušenstve vidíme potenciál, držiaky do auta sú obľúbené kvôli aplikáciám na navigovanie. Tie však majú výraznú spotrebu energie, takže nabíjanie sa zíde. Niekto preferuje neustále pripájanie a odpájanie napájacieho kábla k telefónu v aute, bezdrôtové nabíjanie je pohodlnejšie riešenie. V tomto prípade stačí iba raz pripojiť USB kábel k držiaku – nabíjačke.

Bezdrôtová autonabíjačka sa od štandardných držiakov odlišuje najmä tým, že vyzerá ako podložka. Dáva to zmysel, v nej sú umiestnené potrebná technológie. Po bokoch sa nachádzajú ramená, ktoré držia telefón pevne aj v prípade jazdy po menej kvalitnej ceste. Zároveň udržujú smartfón tak, aby mohlo nerušene prebiehať bezdrôtové nabíjanie.

Držiak má plastový chrbát, konštrukcia však pôsobí odolne a pevne. ZENS ponúka dva typy bezdrôtových autonabíjačiek, ktoré sa odlišujú iba spôsobom prichytenia v aute. Model Air Vent využíva držiak, ktorý sa prichytí do mriežky výduchov. Model Stand obsahuje v balení rameno, ktoré môžete prilepiť na sklo. Cena je v oboch prípadoch totožná.

Samotná nabíjačka má výkon 5 W. Súčasťou balenia je micro USB kábel. V rámci nášho testovania sa nabíjal iPhone X v režime spánku rýchlosťou 5 % za 10 minút, čo zodpovedá aj 10 W bezdrôtovej nabíjačke bez podpory rýchleho nabíjania pre Apple zariadenia. Na úrovni cca 70 % sa nabíjanie spomalí. Rýchlosť nabíjania je postačujúca na udržanie kapacity batérie počas šoférovania a používania aplikácie na navigovanie, resp. na jej veľmi pomalé zvyšovanie. Pokiaľ si však potrebujete rýchlo nabiť telefón v priebehu čo najkratšej doby, bude vhodnejšie využiť káblové nabíjanie.

Cena: 49 €

Zapožičal: WESTech

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit