Majitelia tohto skladacieho smartfónu boli prekvapení.

Čiastkové aktualizácie a vylepšenia sú v prípade Samsungu bežnou záležitosťou. Teraz však prišla aktualizácia s veľkosťou 1154 MB. Túto veľkosť, ktorú by sme pripisovali novému operačnému systému alebo významnej aktualizácii. Ide však o iný typ aktualizácie, obsahujúci bezpečnostné opravy z 1. januára 2022.

Súčasťou inštalačného balíka sú štyri aplikácie a to PENUP, Kalkulačka, Smart Switch a Hlasový záznamník. Tieto si bežne inštalujete cez Galaxy Store. Avšak aktualizácia systému vám ich nainštaluje v najnovšej verzii, minimálne vo verzii dostupnej v aktualizačnom balíku.

Tento smartfón nebude tak rozšírený, ako lacnejšie série od Samsungu. Tým, že tento telefón testujeme, je dôležité vidieť v praxi, ako sa výrobca stavia k jeho aktualizáciám. Popravde, už len uvedeným Galaxy S22 Ultra dostal silnú konkurenciu. Nielen pre sériu Note, s ktorou výrobca nepokračuje. Práve integrácia pera hoci bez otváracej konštrukcie môže byť silný motív pre kúpu série S22. Z Fold3 5G je iný typ zariadenia a nedá sa povedať, že by jednoznačne vyhrala S22 Ultra. Sú to ale modely, medzi ktorými nebude tak jednoduché si vybrať.

Nech už sa rozhodnete akokoľvek, máte istotu, že sa o ne bude Samsung starať tak, ako viackrát deklaroval. Teda 4 ročný updatovací servis s tým, že 3 roky bude pravidelný na mesačnej báze.

Zdroj: Samsung, vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.