Služba zaspala dobu a niekoľko rokov sa nevyvíjala. Dokonca ste o nej možno ani nevedeli.

Autori ZippyShare oznámili, že končia a na konci marca vypnú tento web na zdieľanie súborov. Dovtedy vraj bude stránka fungovať tak, ako doteraz. Dôvodov na ukončenie je niekoľko, ten primárny je strata príjmov z reklamy. Zabili ju blokovače reklám, ktorí používame v čoraz väčšej miere. Web možno nepôsobí známym dojmom, avšak mesačne používalo službu viac ako 40 miliónov návštevníkov.

Niet sa čomu čudovať. Niektoré stránky sú nimi presiaknuté až tak, že neviete, čo je reklama a čo je obsah pôvodného článku alebo obsahu. Kto čítal weby na mobile, vie, o čom je reč. Toto síce nebola služba fungujúca primárne na smartfónoch, no ak tak autori uvádzajú príklad so začarovaným kruhom. Ten sa týka reklamy. Keď je blokovaná, musia pridať viac reklamného obsahu. Keď je viac reklamného obsahu, o to viac ho začnú ľudia blokovať.

zippyshareZdroj: TOUCHIT
zippyshare

Vymaniť sa z tohto kruhu nebolo pre ZippyShare jednoduché a poskytovanie služby zadarmo nedávalo ekonomický význam. Odvolávajú sa aj na ceny elektrickej energie. Tie sa za posledný rok zvýšili na 2,5-násobok. Veľký počet serverov tak vytvoril náklady, ktoré nemali šancu vyrovnať.

Autori tiež priznávajú, že mnoho služieb je ďaleko pred nimi. S týmto sa nedá nesúhlasiť. Stránka vo vývoji zaspala a vyzerá ako internet pred 20 rokmi. Podstatná je funkcionalita, no uznávame, že držať krok s modernejším dizajnom je nevyhnutné a aj na základe tohto si robíte názor.

Zdroj: ZippyShare

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.