Hlavnými hviezdami MWC tak bude Samsung a možno Sony.

Minuloročný veľtrh MWC priniesol predstavenie vlajkových lodí spoločností Sony (XZ Premium), LG (G6) a Huawei (P10). Pôvodné informácie naznačovali, že všetci títo výrobcovia ukážu svoje novinky v Barcelone aj tento rok a pridá sa k ním aj Samsung s novinkou Galaxy S9.

Avšak, zatiaľ čo Samsung už oficiálne potvrdil dátum predstavenia modelu Galaxy S9, Huawei a LG si svoje pôvodné plány pravdepodobne rozmysleli. Internetom totiž kolujú správy o tom, že obaja výrobcovia uvedú svoje vlajkové lode na samostatných tlačových konferenciách mimo MWC a v oboch prípadoch sa spomína dátum v priebehu marca, resp. apríla. Ak sa tak stane, hlavnú pozornosť tohtoročného MWC si pre seba s najväčšou pravdepodobnosťou ukradne Samsung a to aj napriek tomu, že S9 bude mať rovnaký dizajn ako predchodca. Hlavným lákadlom novej vlajkovej lode má byť fotoaparát.

O záujem médií a širokej verejnosti sa však bude hlásiť aj Sony, ktorý predstaví nové smartfóny pár hodín po Samsungu. A mali by sme sa dočkať aj vlajkovej lode s tenšími rámikmi okolo displeja. Nové smartfóny na MWC predstavia aj Nokia – špekuluje sa o vlajkovej lodi a Motorola – pravdepodobne pôjde o modely strednej triedy Moto G6. Na MWC sa objaví aj Xiaomi a mali by sme tiež spoznať nové telefóny od BlackBerry. Nudiť sa teda určite nebudeme.

Zdroj: AndroidPit

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Samsung pozýva na uvedenie Galaxy S9. Sľubuje vylepšenie fotoaparátu (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit