Galaxy S9 spoznáme 25. februára 2018.

Samsung rozposlal pozvánky na tlačovú konferenciu, na ktorej predstaví svoju vlajkovú loď Galaxy S9. Už dávnejšie bolo oficiálne potvrdené, že telefón oznámi vo februári. Pozvánka potvrdila naše predpoklady, že sa tak stane v nedeľu 25. februára 2018.

Pozvánka je pomerne minimalistická, sľubuje však vylepšenie fotoaparátu. Práve ten by mal byť hlavným medzigeneračným rozdielom v porovnaní s modelom Galaxy S8. Dizajn telefónu a jeho spracovanie sa totiž výraznejšie nezmení oproti S8. Nedávne špekulácie tiež naznačili, že Galaxy S9 prinesie superspomalené video a vylepšené stereo reproduktory. Detaily spoznáme 25. februára, avšak Samsung v týchto dňoch oficiálne predstavil svoje nové obrazové senzory ISOCELL. Je pravdepodobné, že ich využije už v Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9 a S9+ budú vylepšené verzie tohtoročných vlajkových lodí S8 a S8+. Ponúknu prakticky totožný dizajn, hoci, podľa niektorých dohadov by mohol byť rámik pod displejom ešte o niečo menší. Zariadenia budú mať vo výbave procesor Snapdragon 845 alebo Exynos 9810 v závislosti od regiónu a vylepšené Super AMOLED displeje s uhlopriečkou 5,8 a 6,2 palca. Novinky by tiež mali ponúknuť snímač odtlačkov prstov pod fotoaparátom (tak je tomu aj v prípade novinky Galaxy A8), ktorý by mal byť minimálne vo verzii S9+ duálny. Z ďalších funkcií sa spomína najmä vylepšený 3D senzor na rozpoznávanie tváre.

Doplnené 15. 2. 2018: Samsung púta na Galaxy S9 novými oficiálnymi videami. Tie sa zameriavajú na funkcie, v ktorých by mala novinka excelovať, ako je tvorba videa (video 1), fotenie v horších svetelných podmienkach (video 2) alebo 3D emoji – odpoveď na Apple a jeho Animoji (video 3):

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S9 by mal byť predstavený vo februári 2018 (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit