Doplnené 24. 10.: Funkcia Prieskumník je na Slovensku dostupná v inej podobe ako vo zvyšku sveta. Facebook u nás testuje úplné rozdelenie príspevkov, kde príspevky zo stránok oddelil do samostatnej záložky. Klasicky v novinkách ostali iba príspevky priateľov a platené príspevky. Testovanie by malo potrvať niekoľko mesiacov, aby sieť získala dlhodobé štatistiky o používaní. Vo zvyšku sveta sa príspevky obľúbených stránok stále zobrazujú v novinkách a Prieskumník slúži najmä k spoznávaniu nového obsahu, ktorý by vás mohol zaujímať.

Možno ste si včera všimli alebo skôr nevšimli, množstvo príspevkov na Facebooku o tom, ako prišiel nový Prieskumník na Facebook a stránky sa pomaly lúčia s viditeľnosťou. Všetci majitelia stránok tak dúfajú, že Prieskumník nedopadne ako ten posledný, ktorý poznáme od Microsoftu.

Nový Prieskumník, ktorý Facebook včera oficiálne po niekoľkých mesiacoch testovania spustil, by mal byť dnes dostupný už pre každého používateľa siete na počítači alebo v mobile. V prehliadači na počítači Prieskumník nájdete v ľavej časti hore medzi záložkami a na mobiloch by mal byť v hlavnej ponuke, hneď vedľa Noviniek.

Cieľom sociálnej siete bolo na základe požiadaviek používateľov oddeliť obsah z profilov priateľov od toho zo stránok, ktoré používatelia sledujú. Facebook však tento obsah rozšíril ešte o jednu zaujímavú novinku, ktorú si používatelia taktiež vyžiadali a to obsah, ktorý je aktuálne na sieti populárny. Obsah označovaný ako „Populárne na Facebooku“ je tak vytvorený pre každého používateľa na mieru, podľa jeho záujmov.

Príspevky v Prieskumníku sú zoraďované podľa bližšie nešpecifikovaného algoritmu, rovnako ako tomu je aj v Novinkách. Výhodou Prieskumníka je zatiaľ absencia reklám.

Niektoré stránky ako napríklad oficiálna stránka Polície SR zareagovala na príchod Prieskumníka vtipnou formou.

Zdroj: 9TO5Mac

Prečítajte si aj:

VIDEO: Slováci ako pokusní králici: Facebook testuje na Slovensku funkciu, ktorá zabíja médiám prirodzený dosah ich príspevkov

Značky: