Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skupina Emil Frey Group sa stane hlavným partnerom skupiny Stellantis pre Maďarsko, Česko a Slovensko a preberie zodpovednosť nad importom značiek Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep do Česka, Maďarska a na Slovensko. Uzavretie tejto transakcie je podmienené súhlasom príslušných orgánov pre ochranu hospodárskej súťaže.

Transakcia prichádza po minuloročnej fúzii výrobcov automobilov PSA a FCA, ktorá viedla k vytvoreniu koncernu Stellantis, jedného z najväčších svetových výrobcov automobilov s výrobnými prevádzkami v 30 krajinách a obchodnou prítomnosťou na 130 trhoch po celom svete.

Po ukončení plánovanej transakcie bude Emil Frey Group dovážať celkovo 9 značiek Stellantis do Českej republiky a Slovenskej republiky a 8 značiek Stellantis do Maďarska. Preberie zodpovednosť za všetky (doterajšie) operácie FCA v strednej a východnej Európe – v Maďarsku, v Česku aj na Slovensku a po dokončení transakcie prevezme súčasných zamestnancov.

Emil Frey Group sa bude pre dosiahnutie rastu nových aktivít spoliehať na skúsenosti a rozsiahle know-how na týchto trhoch. So začlenením nových aktivít v Maďarsku, Česku a na Slovensku bude Emil Frey Group prevádzkovať značky Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep so silným zastúpením na každom z týchto trhov, čo je skutočným kľúčovým bodom úspechu nového nastavenia. Emil Frey Group tiež využije svoje odborné znalosti v distribúcii všetkých náhradných dielov značiek a úspešnom rozvoji projektu MOPAR Aftermarket v regióne.

„Sme veľmi šťastní, že môžeme rozšíriť našu plodnú spoluprácu so Stellantisom v Maďarsku, v Českej republike a na Slovensku a upevniť našu prítomnosť v strednej Európe, v strategickom regióne, kde naša skupina investovala už pred viac ako 30 rokmi. Táto dohoda ešte viac posilní náš existujúci obchodný model v prospech našich dílerov aj zákazníkov. Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep sú vzrušujúce a ikonické značky. Krásne produkty vyrobené vo vynikajúcej kvalite a vybavené najnovšou trvalo udržateľnou technológiou z nich urobia tú správnu voľbu pre našich zákazníkov. So skvelým potenciálom na jednotlivých trhoch sme všetci v Emil Frey vysoko motivovaní poskytovať našim zákazníkom a dílerom v každej krajine tie najlepšie služby,“ hovorí Gerhard Schuermann, generálny riaditeľ Emil Frey Group.

„Je to ďaľší dôležitý krok v rozvoji obchodnej stratégie koncernu Stellantis, vďaka ktorému bude náš obchodný model v Maďarsku, Česku a na Slovensku agilnejší, efektívnejší a viac konkurencieschopný, so zákazníkmi vždy v centre pozornosti. Podpísaním tejto zmluvy sa Emil Frey Group stane ešte silnejším partnerom Stellantisu na týchto trhoch. Sme presvedčení, že naše značky budú v týchto krajinách s novým nastavením dosahovať ešte lepšie výsledky,“ hovorí Philippe Narbeburu, senior viceprezident pre európske trhy (okrem G5) v koncerne Stellantis Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep sú ikonické značky, ktoré doplnia modelové portfólio skupiny Emil Frey. Využitím mnohých nových a pokrokových riešení vývoja pohonného ústrojenstva v rámci skupiny Stellantis budú všetky značky v novozískanom portfóliu ťažiť zo značných investícií do technológie najnovšej generácie. Nové vzrušujúce modely už onedlho začnú cestu k implementácii dlhodobého strategického plánu Skupiny „Dare Forward 2030“ predstaveného 1. marca. Počnúc uvedením piatich nových modelov v roku 2022 má každá značka jasne definovanú a zrýchlenú stratégiu s cieľom poskytnúť našim zákazníkom kompletnú radu modelov, ktoré spĺňajú dnešné a budúce požiadavky trhu.

„Stellantis je jedným z popredných svetových výrobcov automobilov s vynikajúcimi produktami a veľmi silným plánom elektrifikácie a udržateľnej mobility. Skupina Emil Frey je so svojimi takmer 100-ročnými úspešnými skúsenosťami v oblasti distribúcie automobilov odhodlaná sa úspešne prispôsobovať vývoju automobilového priemyslu. Spolu so Stellantisom sme presvedčení, že poskytneme riešenia mobility budúcnosti, pričom našim zákazníkom ponúkneme omni-kanálový zážitok, ktorý očakávajú, a zabezpečíme dlhodobý rast pre naše značky a pre sieť našich dílerov,“ vysvetľuje Gerhard Schuermann.

Značky: