Na telefóne si zahráte hry pre Commodore 64 a Amigu.

Zvesti o telefóne, ktorý sa hlási k značke Commodore, sa objavili už vo februári. Zariadenie naozaj existuje a na trh sa dostane tento týždeň. Vo vybraných krajinách, vrátane Talianska, Francúzska, Nemecka a Poľska.

Commodore PET využíva mierne upravenú verziu systému Android 5.0 Lollipop. Súčasťou výbavy sú predinštalované emulátory VICE C64 a Uae4All2-SDL, vďaka ktorým si na telefóne zahráte hry pre Commodore 64 a Amigu. Portál Wired informuje, že k dispozícii by malo byť aj niekoľko exkluzívnych titulov, ktoré vývojári upravia iba pre potreby tohto telefónu.

Smartfón má 5,5-palcový IPS displej s rozlíšením 1920×1080 a ochranným sklom Gorilla Glass 3. Vo výbave nájdete 8-jadrový 64-bitový procesor Mediatek s taktom 1,7 GHz a grafickým čipom ARM Mali T760 GPU. Batéria má kapacitu 3000 mAh, samozrejmosťou je 13MP zadný a 8MP predný fotoaparát.

Doplňme podporu dvoch SIM kariet (4G) a cenu 300 dolárov za 16 GB / 2 GB RAM model, resp. 365 dolárov za 32 GB / 3 GB verziu. Telefón by sa mal čoskoro objaviť aj v ďalších európskych krajinách.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit