Pôjde o herné konzoly 9,5-tej generácie.

Spoločnosť TCL predstavovala v Poľsku nové televízory a počas tejto udalosti prezradila viac, ako by bolo treba. Ukázala totiž obrázok (nájdete ho na konci článku) s informáciami o jednotlivých generáciách herných konzol. Okrem tých, ktoré sa dostali na trh počas posledných rokov, odhalila aj konzoly tzv. 9,5-tej generácie. Alebo inak povedané – TCL prezradilo, že Microsoft a Sony pripravujú nový PlayStation a Xbox, a ak sú prezentované informácie pravdivé, na trh prídu v rokoch 2023 a/alebo 2024.

Nie je prekvapujúce, že fotografia, ktorú pôvodne zverejnil portál ppe.pl a neskôr ju zdieľal Tom Henderson na sociálnej sieti Twitter, obletela celý internet. Na jednej strane je logické, že Microsoft aj Sony pripravujú výkonnejšie verzie svojich konzol, na druhej strane o novom PlayStatione či Xboxe zatiaľ nikto oficiálne nehovoril. Až doteraz.

Podľa informácií, ktoré TCL prezentovalo, by sa mala ďalšia verzia konzoly PlayStation nazývať PlayStation 5 Pro. V prípade Xboxu sa spomína iba nový Xbox Series S/X. Nové konzoly ponúknu vyšší grafický výkon a to až na úrovni Radeon RX 7700 XT, čo je grafická karta, ktorú by malo AMD uviesť na trh koncom tohto roka.

V praxi by to malo znamenať, že pripravované herné zariadenia budú schopné renderovať grafiku v 4K rozlíšení pri 60 až 120 fps a zobrazovať ju v 4K až 8K rozlíšení s touto snímkovacou frekvenciou. Pre porovnanie, aktuálna generácia (PS5 a Xbox Series X) renderuje väčšinu hier v rozlíšení 1440p pri 60 až 120 fps a zobrazuje ich vo vyššom rozlíšení, ak je to potrebné. TCL prirovnáva ich grafický výkon ku grafickej karte Radeon RX 6700 XT.

Uvidíme teda, či má TCL pravdu a možnože aj zákulisné informácie z vývoja pripravovaných herných konzol, alebo je celá fotografia iba jedno veľké nedorozumenie, ktoré je založené na hrubých odhadoch tohto výrobcu televízorov, resp. na už existujúcich špekuláciách, ktoré takisto spomínajú príchod PlayStation 5 Pro v priebehu rokov 2023/24.

TCL prezradilo, kedy príde ďalší PlayStation a XboxZdroj: ppe.pl
TCL prezradilo, kedy príde ďalší PlayStation a Xbox

Zdroj: ppe.pl

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit