Doplnené 6. 12. 2015: Projekt uspel a výrobca predáva ZNAPS prostredníctvom svojej webovej stránky. Finálna predajná cena je cca dvojnásobná v porovnaní s ponukou počas Kickstarter kampane. Verzie s Lightning a Micro USB konektorom stoja 18 dolárov, za USB-C model zaplatíte 24 dolárov. Výrobca vo všetkých prípadoch účtuje ďalšie 3 doláre za poštovné a balné. Produkt by mal posielať v januári, na odmeny však stále čakajú aj používatelia, ktorí ho podporili na portáli Kickstarter.

Pôvodná správa 19. 7. 2015: Balenie obsahuje konektor a adaptér. Stojí iba 6,5 EUR.

Magnetické nabíjanie sa v princípe výraznejšie neodlišuje od toho klasického. Aj v tomto prípade musíte priložiť kábel s adaptérom k určitej časti zariadenia. Výhodou však je, že adaptér sa automaticky „pripne“ k žiadanej časti a začne nabíjať zariadenie. Nemusíte teda vkladať konektor do úzkeho portu, resp. zisťovať, ktorá strana je tá správna (v prípade micro USB konektora).

S magnetickým nabíjaním sme sa zatiaľ v prípade smartfónov a tabletov stretli len v prípade značky Sony. V jej prípade dokovacie stanice umožňujú presne takýto typ pripojenia, čo je výhodné pre rýchle napojenie. Pre tablety série Z2/Z3 ho umožňuje dokovacia kolíska DK39. Túto funkciu tiež ponúkli hodinky Apple Watch.

Spoločnosť ZNAPS sa však rozhodla, že to urobí univerzálne a vymyslela špeciálne príslušenstvo, s ktorým chce uspieť cez portál Kickstarter.

ZNAPS obsahuje konektor a adaptér. Funguje jednoducho

ZNAPS obsahuje konektor a adaptér. Funguje jednoducho

ZNAPS funguje veľmi jednoducho. Pozostáva z dvoch častí. Z konektora a adaptéra. Konektor vložíte do mobilného zariadenia a už ho v ideálnom prípade nebudete musieť vyťahovať. Adaptér pripojíte k bežnému micro USB alebo Lightning káblu. Takto upravený kábel priložíte ku konektoru a zariadenie sa začne nabíjať.

Svojim spôsobom síce vykonávate tú istú činnosť, ako pri bežnom pripojovaní kábla k telefónu, avšak celý proces je pohodlnejší, pretože adaptér sa magneticky pripne ku konektoru. Ten taktiež chráni port v telefóne, je vodotesný.

ZNAPS je momentálne dostupný vo verzii micro USB a Lightning. Výrobca zvažuje podporu USB-C portu. Výhodou je, že príslušenstvo nie je drahé. 1 základné balenie stojí v prepočte 6,5 EUR. Ďalšie 2 EUR zaplatíte za poštovné na Slovensko. K dispozícii je aj kľúčenka, ktorá slúži na bezpečné prenášanie adaptérov počas cestovania.

Magnetické nabíjanie je pohodlnejšie. Podľa výrobcu má aj ďalšie výhody

Magnetické nabíjanie je pohodlnejšie. Podľa výrobcu má aj ďalšie výhody

Zdroj: Kickstarter

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit