Dôvodom je nové šifrovanie.

Zoom integroval takzvané GCM šifrovanie (Galois/Counter Mode), ktoré je od 30. mája automaticky aktivované pre všetky videokonferencie. V praxi to znamená, že aby ste mohli aj naďalej využívať túto službu prostredníctvom aplikácie pre počítač, je potrebné aplikáciu aktualizovať.

V ideálnom prípade by sa vám mala zobraziť ponuka na aktualizáciu prostredníctvom vyskakovacieho okna a to automaticky po spustení aplikácie Zoom v staršej verzii, ako je 5.0. Pokiaľ sa tak nestalo, môžete si aplikáciu manuálne stiahnuť z oficiálneho webu služby.

Pokiaľ z ľubovoľného dôvodu nemôžete aktualizovať aplikáciu pre počítač, službu môžete aj naďalej využívať cez webové rozhranie v internetovom prehliadači alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Šifrovanie GCM nie je možné deaktivovať, nakoľko je zabudované priamo do služby Zoom. Podľa portálu Android Central je táto forma šifrovania ideálna pre videokonferencie.

Zdroj: Android Central

Prečítajte si aj:

ZOOM video konferencia zrozumiteľne: Ako sa spojiť so žiakmi a prezentovať online? (návod pre učiteľov aj žiakov)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit