Aplikácie pre videokonferencie zaznamenali v ostatných mesiacoch rastúci trend.

Vzhľadom na obrovské množstvo alternatív, ktoré majú používatelia k dispozícii, vývojári neustále inovujú a do aplikácií pridávajú nové funkcie. Napríklad aj Zoom pridal do aplikácie nové zvonenie, ktoré upozorní používateľov, keď sa niekto náhle odpojí.

Zatiaľ čo väčšina z nových funkcií má za cieľ poskytnúť skutočné inovácie, niektoré sú pridané iba preto, aby „nudné videohovory“ boli zábavnejšie. Názorným príkladom je nová funkcia v Zoom Studio, ktorá pridáva možnosť vložiť do videa niekoľko filtrov obočia, fúzov a zvýraznenie pier. Portál XDA-Developers informuje, že funkciu nájdete v možnosti „Pozadie a filtre“ v Nastaveniach Zoomu.

Zoom Studio Effects

Zdroj: XDA-Developers

Na priloženej snímke obrazovky je vidieť, že sekcia obsahuje tri karty označené ako Obočie, Brada a fúzy a Farba pier, ktoré umožňujú do videa pridať tieto filtre. Zoom ponúka niekoľko možností, z ktorých si môžete vybrať, vrátane 7 typov obočia, 7 typov brady a fúzov a 10 farebných možností pier, vrátane vlastnej farby, ktorá umožní zvoliť si pre tieto úpravy farbu podľa preferencií používateľa. Studio Effects navyše obsahuje v hornej časti prepínač, ktorý pomôže použiť preferované nastavenia na všetky budúce stretnutia. 

Funkcia Studio Effects bola prvýkrát Zoomom oznámená v septembri minulého roku a veľa používateľov ju práve objavilo v aplikácii. Zdá sa, že funkcia je pre väčšinu používateľov k dispozícii, no jej dostupnosť sa môže regionálne líšiť.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Akcie v Kauflande cez vernostnú kartu Kaufland Card

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.