Xiaomi opäť aktualizovalo zoznam nepodporovaných smartfónov, pribudli aj modely od Redmi a POCO.

Aktualizačná politika výrobcov smartfónov sa postupne zvyšuje. Zatiaľ čo pred pár rokmi bolo bežné, že smartfóny získali len dve veľké aktualizácie Androidu, dnes aj tie lacnejšie modely vedia získať až tri verzie Androidu a štyri roky bezpečnostných záplat. Rovnako je to aj so Xiaomi a ich sesterskými značkami, ktoré zabezpečujú používateľom pomerne dosť aktualizácií.

Aj napriek dlhšej softvérovej podpore však často na zoznam nepodporovaných telefónov pribúdajú ďalšie modely. Xiaomi takýto zoznam uverejňuje oficiálne na webe, pričom ku dňu 26. 4. vznikla ďalšia aktualizácia. Pribudli naň modely od Xiaomi, Redmi a POCO.

Nepodporované Xiaomi smartfóny

Zoznam Xiaomi smartfónov, ktoré už nezískajú ďalšie aktualizácie, sa obohatil o jeden populárny model z roku 2021. Je ním Mi 11 Lite v 4G verzii, ktorý je na zozname uvedený vo viacerých verziách. Ak ho vlastníte, tak globálna, aj európska verzia ROM už je oficiálne nepodporovaná. Pre vás to teda znamená, že v najbližších dňoch by ste mali získať poslednú aktualizáciu, ktorá zakončí jeho podporu zo strany výrobcu. Okrem neho však na zoznam pribudol aj model Mi MIX Fold v prvej generácii, ktorý však bol predstavený len na čínskom trhu.

Zoznam nepodporovaných smartfónov XiaomiZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov Xiaomi

Nepodporované Redmi smartfóny

Aj modely z dielne Redmi pribudli na oficiálny zoznam nepodporovaných smartfónov. Konkrétne ide o jeden model určený však pre viaceré trhy. Poslednú aktualizáciu by teda mal získať aj Redmi Note 10 Pro, ktorý bol cenovo dostupným populárnym modelom z roku 2021. Tento model zaujal najmä 108 Mpx fotoaparátom či 120 Hz AMOLED displejom, pričom aj dnes ho využíva množstvo fanúšikov.

Zoznam nepodporovaných smartfónov RedmiZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov Redmi

Nepodporované POCO smartfóny

Značka POCO síce svoj zoznam aktualizovala o nový model, ten však nie je lokalizovaný pre globálny trh. Ide o POCO X3 Pro, ktorý ste si síce mohli kúpiť aj na Slovensku, no podpora končí pre taiwanskú a indickú verziu telefónu. Nakoľko sa už ale v týchto verziách na zozname objavil, možno očakávať, že čoskoro o aktuálne bezpečnostné aktualizácie príde aj globálna verzia. V neposlednom rade však treba spomenúť, že ukončenie podpory pre tieto telefóny znamená, že nezískajú ani aktualizáciu na operačný systém Xiaomi HyperOS.

Zoznam nepodporovaných smartfónov POCOZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov POCO

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.