Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kariérny veľtrh sa uskutoční vo štvrtok 27. septembra. S vlakmi ZSSK platíte len za cestu do Košíc a späť cestujete bezplatne

 Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) aj tento rok podporuje najväčší veľtrh príležitostí Profesia days, ktorý sa už po druhý raz uskutoční v Košiciach. Vo štvrtok 27. septembra 2018 v čase 09:00 – 19:30 ponúkne podujatie uchádzačom a zamestnávateľom možnosť osobne sa stretnúť na jednom mieste, prezentovať sa a získať okamžitú spätnú väzbu.

Profesia days sa uskutoční v spoločenskom pavilóne v Košiciach. Zamestnancov ZSSK, ktorí poskytnú uchádzačom všetky informácie o ponúkaných pracovných miestach, nájdu návštevníci v stánku s komiksovým vizuálom superhrdinov. K dispozícii budú aj 3D okuliare na virtuálnu realitu, ktorá prináša pohľad do najmodernejšieho rušňa Vectron. ZSSK ako jeden z najväčších zamestnávateľov na Slovensku s takmer 6 000 zamestnancami chce na veľtrhu osloviť široké spektrum potenciálnych zamestnancov. Uchádzačom ponúka prácu v stabilnej spoločnosti, zamestnanecké cestovné výhody, rekondičné pobyty, vzdelávanie a školenia vrátane jazykovej prípravy, profesionálny rast a mnoho ďalších benefitov.

„Podujatie Profesia days nám poskytuje skvelú možnosť prezentovať ZSSK ako silnú a stabilnú spoločnosť, ktorá si váži svojich zamestnancov. Zároveň na veľtrh prichádzajú perspektívni ľudia, s ktorými sa vieme priamo stretnúť, vzájomne sa o sebe dozvedieť všetky dôležité informácie a uchádzači od nás dostanú okamžitú spätnú väzbu,“ hovorí Andrea Trégerová, riaditeľka odboru riadenia ľudských zdrojov ZSSK. Spoločnosť v rámci svojej posily hľadá predovšetkým záujemcov o kľúčové pracovné profesie v oblasti prevádzky a opráv, konkrétne rušňovodičov, vlakvedúcich, mechanikov, elektromechanikov, zámočníkov koľajových vozidiel, posunovačov či vedúcich posunu. Práve rušňovodiči a ďalšie profesie na úseku prevádzky a údržby si od septembra 2017 našli na svojich výplatných páskach nové ohodnotenie, ktoré ešte viac zvýhodňuje najkvalifikovanejších a najusilovnejších zamestnancov. Priemerná mzda v ZSSK stúpla od roku 2015 o 14 % a dnes (k 31. 8. 2018) dosahuje 1089,77 eur.

Ísť na veľtrh vlakom ZSSK sa oplatí. Do Košíc si jednoducho zakúpite jednosmerný lístok na ktorýkoľvek vnútroštátny vlak* a naspäť cestujete bezplatne. V pokladnici ZSSK stačí nahlásiť, že máte záujem využiť akciu VLAKOM NA PROFESIA DAYS 2018 – Košice. Pri spiatočnej ceste je potrebné, aby bol lístok označený pečiatkou ZSSK, ktorú získate v našom stánku priamo na podujatí. Cestovný doklad na cestu do Košíc platí od 26. do 27. 9. 2018, vrátiť späť sa môžete najneskôr 28. 9. 2018 do 24:00. Viac informácií nájdete na stránke ZSSK . Na miesto konania sa po vystúpení z vlaku dostanete napríklad mestskou hromadnou dopravou – zo Staničného námestia ide električka č. 6 na zastávku SOŠ Automobilová, tu treba prestúpiť na autobus č. X6, ktorý vás odvezie až pred Spoločenský pavilón, prípadne je možné ísť zo zastávky SOŠ Automobilová aj pešo (cca 10 minút).

Cieľom Profesia days je pomáhať ľuďom pri hľadaní zamestnania, preto je vstup pre všetkých účastníkov zadarmo, pre získanie vstupenky je však potrebné sa zaregistrovať. Okrem zamestnávateľov sa na veľtrhu predstavia aj rôzni spíkri so svojimi inšpiratívnymi príbehmi. Na hlavnom pódiu vystúpi napríklad Daniela Sweizer z automobilky Jaguar Land Rover, Gabriek Oprendek, ktorý spoločne so svojím bratom stojí za značkou Opre‘ cider, Róbert Sedlák, zakladateľ a manažér portálu Dobré noviny, basketbalová legenda Zuzana Žirková či Bekim Aziri, bývalý pretekár na terénnych bicykloch, ktorý je v dôsledku pádu na jednom z pretekov od svojich šestnástich rokov pripútaný k invalidnému vozíku, no napriek tomu ľudí zabáva a motivuje.

Podujatie ponúka návštevníkom viac ako 2 000 m² výstavnej plochy a na nej tisícky pracovných a vzdelávacích príležitostí nielen pre študentov, absolventov a nezamestnaných, ale aj pre tých, ktorí aktuálne majú zamestnanie, no uvažujú nad novými výzvami či zmenou profesie. Kariérny veľtrh organizuje spoločnosť Profesia, ktorá prevádzkuje najväčší slovenský pracovný portál Profesia.sk, a minulý rok sa na ňom zúčastnilo 5 000 návštevníkov a 70 zamestnávateľov zo Slovenska aj zahraničia.

*Lístok platí v 2. vozňovej triede (1. trieda, miestenky, lôžka, ležadlá sa dajú doplatiť), vlaky EuroCity je možné využiť s príplatkom 1 €, ponuka sa nevzťahuje na vlaky InterCity a SuperCity.

Značky: