Národný dopravca ZSSK priznal nedostatky, chce zlepšiť nakupovanie lístkov.

ZSSK v polovici januára vyhlásila, že zrýchlila a zjednodušila nakupovanie lístkov cez internet. Mobilná verzia stránky slovakrail.sk však zaostáva a nakupovanie cez mobilnú aplikáciu je stále v plienkach. Dostupná aplikácia nebola takmer rok aktualizovaná a funguje iba v rámci pilotnej prevádzky na niektorých tratiach.

Toto by sa však malo podľa podpredsedu predstavenstva a riaditeľa úseku ekonomiky, Patrika Horného, zmeniť. Horný tvrdí, že najneskôr v júni by mala byť dostupná mobilná aplikácia, ktorá umožní pohodlné nakupovanie cestovných lístkov aj s využitím kreditného konta. Pôvodne mala byť k dispozícii už v marci, avšak kvôli komplexnosti IT systému národného dopravcu sa jej vydanie posunulo na apríl – jún. Aplikácia ponúkne najskôr základné funkcie, dopravca ich chce časom postupne rozširovať a dopĺňať.

Aplikácia by tak neskôr mala ponúknuť aj upozornenia v reálnom čase na meškajúce vlaky, prípadne dynamicky upraví objednávku taxíka, aby vodič nemusel zbytočne čakať na stanici. ZSSK takisto pracuje na projektoch, ktoré majú zjednodušiť vracanie a stornovanie lístkov. Pripomeňme, že dopravca začal vybavovať niektoré svoje vlaky aj kvalitnejším pripojením do Wi-Fi siete.

Tlačová konferencia v sídle národného dopravcu ZSSK bola venovaná nahrádzaniu vlakov spoločnosti RegioJet

Nahradí odchádzajúce vlaky spoločnosti RegioJet

Národný dopravca sa do týchto projektov púšťa aj v súvislosti s odchodom spoločnosti RegioJet z trate Bratislava – Košice. RegioJet v niektorých smeroch ponúka lepšiu úroveň cestovania a kupovania cestovných lístkov. ZSSK takisto nahradí odchádzajúce vlaky, spoločnosť to oznámila dnes na tlačovej konferencii. Vlaky InterCity budú naďalej premávať bez štátnych dotácií. Cestovné z hlavného mesta do metropoly východu zostáva nezmenené, začína sa od 15,90 €.

Cestovný poriadok vlakov InterCity od 1. februára 2016:

  • odchody z Bratislavy do Košíc: 5:33, 11:33, 15:47*, 17:33
  • odchody z Košíc do Bratislavy: 5:16, 7:31* (v nedeľu 9:31*), 11:16, 17:16
  • zastávky: Bratislava hl. st., Trnava, Trenčín, Žilina, Vrútky, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Štrba, Poprad-Tatry, Spišská Nová Ves, Kysak, Košice.

*InterCity (BA-KE 4:42) je expresné spojenie s odchodom o 15:47 z Bratislavy a o 7:31 (v nedeľu 9:31) z Košíc, ktoré bude stáť len v Bratislave, Trnave, Žiline, Poprade-Tatry, Kysaku a v Košiciach s jazdným časom 4 hodiny 42 minút

Kompletný cestovný poriadok nájdete na webe slovakrail.sk.

Zdroj: ZSSK

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Ak budete potrebovať rýchle Wi-Fi pripojenie, stačí nastúpiť do vlaku ZSSK. Alebo ako železnice menia svoju tvár

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit