Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa už tradične zapája do podpory významného charitatívneho podujatia neziskovej organizácie Úsmev ako dar.

Tento rok ZSSK zabezpečí prepravu 32 detí a 8 dospelých, ktorí budú tvoriť ich sprievod, z Centier pre deti a rodiny (CDR) vo Veľkých Kapušanoch, Michalovciach, Prešove a Sabinove na 42. ročník vianočného benefičného koncertu. Vlaková preprava z Košíc do Bratislavy sa uskutoční v utorok 22. októbra 2024.

Vianočný koncert Úsmevu ako dar je najdlhšie fungujúcim benefičným koncertom v strednej Európe. Počas jeho histórie koncert navštívilo priamo v hľadisku takmer 40 000 detí z detských domovov, pričom jeho cieľom je upozorniť na dôležité otázky náhradnej starostlivosti a poskytnúť verejnosti možnosti konkrétnej pomoci.

Podpora spoločensko-prospešných aktivít, ako je vianočný benefičný koncert neziskovej organizácie Úsmev ako dar, je pre nás dôležitá. Železničná spoločnosť sa dlhodobo snaží byť aktívnou súčasťou spoločnosti, nielen prostredníctvom prepravy, ale aj podporou podujatí, ktoré majú pozitívny dopad na životy ľudí. Veríme, že takto môžeme prispieť k lepšej budúcnosti a ukázať, že vlaky sú viac než len dopravný prostriedok,“ uviedol Peter Helexa, generálny riaditeľ ZSSK.

„Cieľom koncertu je zviditeľniť problematiku detí žijúcich v systéme náhradnej starostlivosti a ponúknuť verejnosti prostredníctvom televíznych obrazoviek možnosti konkrétnej pomoci,“ hovorí Štefan Adamjak, výkonný riaditeľ organizácie Úsmev ako dar. „Rodín v núdzi neustále pribúda, sme preto nesmierne vďační za každú finančnú pomoc, ktorú vieme následne distribuovať tam, kde je najviac potrebná,“ dodáva Adamjak.

Deti, ktoré pricestujú na benefičný koncert z rôznych kútov Slovenska, zažijú vystúpenia známych hudobných interpretov ako sú Anita Soul, Cigánski diabli, Miro Jaroš, Tublatanka, Gladiátor, Martina Schindlerová, Kristína, Erika Rein, For Zou-accapella, Laci Strike, Detský spevácky Zbor, Urban Ethnic Crew, ktorí prispejú k nezabudnuteľnej atmosfére celého večera.

Viac informácií nájdete na webe organizácie Úsmev ako dar.

Značky: