Roaming môže byť jedným z rizík počas cestovania, najmä ak nepoznáte podmienky služby.

Rene Remund z Floridy dostal rekordnú faktúru v sume presahujúcej 143 000 dolárov za využitie 9,5 GB dát v roamingu. Americký občan cestoval so svojou manželkou do Švajčiarska. Po návrate bol však prekvapený výškou faktúry. Popravde, slovo prekvapenie zrejme nevystihuje pocity tohto zákazníka telekomunikačného operátora T-Mobile. Je už takmer 30 rokov ich zákazníkom. O kuriozite informoval web ABC Action News.

Podľa jeho slov sa bol u operátora informovať na podmienky v roamingu a svoje cestovateľské plány oznámil aj operátorovi. Dostal odpoveď, že bude pokrytý, nech už to znamenalo čokoľvek, očividne nie ochranu voči vysokému účtu za roamingové dáta. Rene Remund zisťoval svoju situáciu u operátora, no ten trval na tom, že ide o správnu sumu na faktúre. Nepomohol ani list prezidentovi spoločnosti, keďže zostal bez reakcie.

Situáciu pomohlo vyriešiť až medializovanie prípadu zo strany ABC Action News. Treba dať hlavne pozor, aby ste sa mylne nedomnievali, že ste v roamingu EÚ. To bude pre našich cestovateľov najväčšie riziko. Opatrný treba byť aj v dovolenkových destináciách ako je napríklad Turecko. Nikto síce netvrdí, že ide o EÚ, no dovolenkári si to nemusia plne uvedomiť, keďže ide o známu turistickú krajinu.

Zdroj: ABC Action News

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.