V roku 2022 ho sprístupní nová generácia čipov Snapdragon.

Vieme, že Qualcomm 30. novembra usporiada konferenciu Snapdragon Tech Summit 2021, na ktorej spoznáme novú generáciu vlajkového čipu Snapdragon 8 Gen 1. Leaker Digital Chat Station v tejto súvislosti zverejnil správu, v ktorej tvrdí, že niektoré telefóny s novou čipovou sadou budú podporovať rýchle nabíjanie s výkonom až 150 W. Tieto smartfóny by sa mali na trhu objaviť až v roku 2022, pretože prvá séria čipov nie je zatiaľ na tieto rýchlosti pripravená.

Počas najbližších dní by sa mali na trhu objaviť smartfónové novinky od spoločností Xiaomi a Motorola. Keďže tieto vlajkové lode budú uvedené ešte tento rok, nové výkonné nabíjanie nebudú zahŕňať. Aktuálnou špičkou je napríklad model Xiaomi 11T Pro, ktorý podporuje až 120 W nabíjanie.

Qualcomm quick charge nabijanieZdroj: GSMArena
História nabíjania Quick Charge

Zdroj tvrdí, že Qualcomm poskytne 150 W nabíjanie až v druhej várke čipov. Tie však budú na trh uvedené koncom roka 2021, čo znamená, že tieto čipy bude možné použiť pre smartfóny, ktoré sa na trhu objavia až v 1. kvartáli 2022. Vďaka novej technológii bude možné smartfón nabiť už za 10 minút.

Qualcomm aktuálne používa Quick Charge 5 ako svoj TOP štandard, ktorý umožní batériu nabiť z 0 na 50 % za 5 minút. Tieto rýchlosti je pritom možné dosiahnuť aj vďaka technológii „Dual Charge„. Tá obsahuje 12 samostatných napäťových, prúdových a tepelných ochrán, ktoré zabezpečujú bezchybný výkon. Očakávame, že nová generácia Snapdragon 8 Gen 1 bude aj v tejto oblasti ešte ďalej, aby mohla poskytovať bezpečné až 150 W nabíjanie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.