Je až o 70 % efektívnejšia ako Quick Charge 4. 

Technológia od Qualcommu umožní používateľom nabiť batérie smartfónov z 0 na 50 % za päť minút. Za ďalších 10 minút je batéria celkom nabitá. Spoločnosť tvrdí, že jej nový systém nabíjania „prináša v porovnaní s predchádzajúcimi verziami bezprecedentné zvýšenie rýchlosti a efektívnosti nabíjania mobilných telefónov, pričom prináša novú technológiu pre batérie, príslušenstvo a nové bezpečnostné funkcie.“ 

Qualcomm Quick Charge 5Zdroj: Qualcomm

Zdroj: Qualcomm

Technológia rýchleho nabíjania od Qualcommu je kompatibilná s rýchlym nabíjaním iných výrobcov, ako sú Motorola (TurboPower), Samsung (Adaptive Fast Charging), ASUS (BoostMaster), Vivo (Dual-Engine Fast Charging) alebo aj Xiaomi.

Funkcia Quick Charge 5 bude obsahovať aj Qualcomm Battery Saver a novú technológiu Qualcomm Smart Identification of Adapter Capabilities. Obidve zvyšujú životnosť batérie a zvyšujú jej účinnosť. Qualcomm prešiel vo svete rýchleho nabíjania veľmi dlhou cestou, ktorá začala v roku 2013. 

Momentálne sa Quick Charge 5 testuje, pričom táto technológia by sa mala začať objavovať v prvých zariadeniach s mobilnými platformami Snapdragon 865 a Snapdragon 865+ už počas aktuálneho štvrťroka.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Outdoor od hlavy po päty: Smart hodinky a pohyb vo voľnej prírode (1. časť)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.