Celkom vybitý iQOO 10 Pro je možné nabiť už za 10 minút.

O prvom telefóne s podporou 200 W nabíjania sme informovali ešte začiatkom júna. Po necelých dvoch mesiacoch bolo toto zariadenie uvedené na trh, čo je podstatne skôr, ako sa očakávalo. Dôležitým je však fakt, že vivo si opäť upevňuje svoje dominantné postavenie v oblasti inovácií.

Vivo pred pár dňami odhalilo prvé komerčné 200 W nabíjanie na svete, ktoré od základov mení pravidlá. Pre používateľov to znamená, že svoj telefón môžu z 1 – 100 % nabiť už za 10 minút. S dostupnosťou telefónu iQOO 10 Pro pre náš trh je to trochu zložitejšie. 200 W nabíjanie malo totiž svoj debut v hernom telefóne, ktorý je dostupný iba pre ázijsko-pacifický trh.

Na slovenskom trhu sa však od spoločnosti vivo objavil „dvojník“ tohto zariadenia, s ktorým zdieľa mnoho technológií. Ide o vynikajúci telefón vivo X80 Pro, ktorý sme otestovali aj v našej redakcii. Recenziu nájdete TU.

vivo iQOO 10 ProZdroj: vivo
vivo iQOO 10 Pro

Rýchlosť nie je všetko

Pokiaľ sa pozrieme do minulosti, tak tento významný pokrok v rýchlosti nabíjania môžeme považovať za veľmi výnimočný, pretože v rámci jednej generácie sa rýchlosť nabíjania takmer zdvojnásobila. Aby spoločnosť vivo mohla uviesť telefón s 200 W nabíjaním, musela pripraviť až desať zásadných inovácií, ktoré zaisťujú rýchlejšie nabíjanie a zároveň bezpečnosť a stabilitu pre dlhodobo skvelý výkon.

Medzi ne patrí nová batéria s ultratenkými pólovými doskami, nový elektrolyt, nabíjacie čerpadlo, nový separátor, a tiež nová schéma batérie. Ochranné prvky zahŕňajú použitie nového tepelne vodivého gélu, nového ochranného obvodu a tiež samostatne vyvinutého algoritmu stavu batérie. 

Dobrou správou pre majiteľov telefónu iQOO 10 Pro je záruka udržania kapacity na úrovni viac ako 80 %, a to aj po 1600 nabíjacích cykloch.

vivo iQOO 10 ProZdroj: vivo
vivo iQOO 10 Pro

Zdroj: vivo

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.