Apple oficiálne uvoľnil beta verziu najnovšej verzie operačného systému iOS, čím nám umožňuje nahliadnuť na nové funkcie pre iPhony, iPady či iPody.

Jednou z očakávaných funkcií mal byť tzv. Theater Mode dostupný priamo z Control Centra. Novinka, ktorú predpovedali v práve vydanej beta verzii iOS 10.3 viaceré technologicky zamerané portály, vrátane BGR, Apple Insider alebo Macworld, sa však zatiaľ nekoná. Nie je známe, ako presne bude v praxi Theater Mode fungovať, no pravdepodobne prinesie pohodlnejší a rýchlejší spôsob vypnutia zvonenia, stlmenia jasu displeja a stíšenia rozličných notifikácií v kine, divadle a pod. Zásadnejší update mobilného operačného systému od Apple má prísť v júni tohto roku pod názvom iOS 11. Ktoré novinky teda prinesie verzia iOS 10.3? Pozrime sa na ne:

  1. Apple ID profil

Prvou je tzv. Apple ID profil. Pribudne na samotnom vrchu sekcie nastavení a jeho primárnou úlohou je združovanie všetkých informácií týkajúcich sa používateľského účtu. Pomocou neho sa rýchlo dostanete k informáciám o svojom iCloude, iTunes, App Store, zdieľaných dátach s členmi rodiny, ale aj k zoznamu všetkých používaných zariadení. Na ich správu sa síce aj naďalej budete musieť prihlásiť cez Find my iPhone, v niektorých situáciách vám však nová možnosť môže reálne ušetriť čas.

 2. Detailný prehľad o iCloud úložisku

Ak patríte k skupine ľudí, ktorá si pripláca za rozšírenú kapacitu dátového úložiska iCloud, potom je táto nová funkcia určená práve vám. Po kliknutí na položku iCloud sa vám zobrazí prehľadný graf, ktorý ponúkne rýchly náhľad na objem spotrebovaných dát. Jeho rozkliknutím získate detailné informácie o dátach, ako napríklad, z ktorého vášho Apple zariadenia bol nahratý určitý objem.

  3. Počasie integrované v Mapách

Pokiaľ ste fanúšikom aplikácie Mapy od Apple a nepoužívate jedno z konkurenčných riešení, potom sa vám bude páčiť zapracovanie informácií o počasí priamo do aplikácie. Po novom sa bude zobrazovať aktuálna informácia o počasí na vami vyhľadávanom mieste v pravom dolnom rohu. Po stlačení a podržaní ikonky počasia sa zobrazí aj predpoveď na najbližších päť dní.

   4. Find my AirPods

Ako sme už uviedli, po prihlásení sa do aplikácie Find my iPhone pribudnú medzi vaše zariadenia aj bezdrôtové slúchadlá AirPods. Môžete si pozrieť lokalitu, na ktorej boli naposledy spárované s iPhonom, alebo vyvolať ich vyzváňanie. Pri malých rozmeroch slúchadiel, kvôli ktorým je potenciálna strata pomerne pravdepodobná, túto možnosť určite mnohí využijú.

Apple zatiaľ neoznámilo, kedy plánuje oficiálne vydanie iOS 10.3

Zdroj: CNET

 

Značky: